Сьогодні хочу представити вашій увазі чудовий варіант приготування картоплі. Готуватиму картоплю-гармошку, вона виходить золотистою, дуже смачною, просоченою ароматом бекону.
Інгредієнти:
Приготування:
Для приготування картоплі-гармошки вибираю бульби картоплі приблизно одного розміру та довгастої форми. Саме така картопля ідеально підійде для реалізації цього рецепту.
Картоплю мию, очищаю від шкірки, роблю надрізи впоперек бульби через кожні 0,5 сантиметри. Але розрізаю бульбу не до кінця, як обмежувач використовую палички для суші.
Для начинки використовуватиму сирокопчений бекон. Взагалі начинка в такій картоплі може бути абсолютно різною, наприклад, сире сало, шинка, вершкове масло і т.д. Нарізаю бекон на шматочки.
Тепер вставляю його в проріз бульби.
Кожну бульбу ретельно змащую олією і присипаю приправою для картоплі. Замість приправи можна використовувати сіль та чорний мелений перець.
Начинену картоплю викладаю на лист, застелений пекарським папером, і відправляю в попередньо розігріту до 200 ° С духовку на 60 хвилин.
Пропускаю через тертку твердий сир. Через годину картоплю присипаю зверху сиром і запікаю ще 5-7 хвилин, щоб він розплавився.
Картопля – гармошка готова, посипаю її дрібно порубаною зеленню кропу і подаю до столу. Вийшла справжня смакота! Пробуйте, готуйте, радуйте себе, рідних та близьких!
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…