Сьогодні хочу представити вашій увазі чудовий варіант приготування картоплі. Готуватиму картоплю-гармошку, вона виходить золотистою, дуже смачною, просоченою ароматом бекону.
Інгредієнти:
Приготування:
Для приготування картоплі-гармошки вибираю бульби картоплі приблизно одного розміру та довгастої форми. Саме така картопля ідеально підійде для реалізації цього рецепту.
Картоплю мию, очищаю від шкірки, роблю надрізи впоперек бульби через кожні 0,5 сантиметри. Але розрізаю бульбу не до кінця, як обмежувач використовую палички для суші.
Для начинки використовуватиму сирокопчений бекон. Взагалі начинка в такій картоплі може бути абсолютно різною, наприклад, сире сало, шинка, вершкове масло і т.д. Нарізаю бекон на шматочки.
Тепер вставляю його в проріз бульби.
Кожну бульбу ретельно змащую олією і присипаю приправою для картоплі. Замість приправи можна використовувати сіль та чорний мелений перець.
Начинену картоплю викладаю на лист, застелений пекарським папером, і відправляю в попередньо розігріту до 200 ° С духовку на 60 хвилин.
Пропускаю через тертку твердий сир. Через годину картоплю присипаю зверху сиром і запікаю ще 5-7 хвилин, щоб він розплавився.
Картопля – гармошка готова, посипаю її дрібно порубаною зеленню кропу і подаю до столу. Вийшла справжня смакота! Пробуйте, готуйте, радуйте себе, рідних та близьких!
Смачного!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…