Десерт виходить ніжним, легким, у міру солодким із вишневою кислинкою.
Інгредієнти:
Для коржа:
- печиво пісочне 350 г
- какао 3 ст.л.
- масло 120 г
Для начинки:
- маршмелоу 400 г
- сир маскарпоне 500 г
- молоко 280 мл
- лимонний сік 4 ч. л.
Для желе:
- 230 г вишні
- 150 мл. води
- 15 г желатину
- 1 ст.л меду
Приготування:
Готуємо основу для коржа: подрібнюємо печиво в крихту за допомогою блендера. Якщо у вас немає блендера, то покладіть частину печива в щільний пакет і катайте качалкою по пакету з печивом, поки не отримаєте однорідну крихту.
У подрібнене печиво просіюємо какао-порошок. Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі і додаємо в основу. Все добре перемішуємо.
Отриману масу укладаємо на дно роз’ємної форми (24 см), добре утрамбовуємо і формуємо бортики. Забираємо в холодильник, поки готуватимемо крем.
Розтоплюємо в мікрохвильовій печі маршмелоу короткими імпульсами.
Змішуємо з маскарпоне або іншим вершковим сиром. Поступово вливаємо молоко кімнатної температури, потім лимонний сік. Збиваємо міксером до однорідності. Вливаємо начинку поверх шоколадної основи і відправляємо у холодильник на верхню полицю на 3-4 години для схоплювання. За цей час дістаємо вишню з морозильника для розморожування.
Готуємо желе, коли добре схопиться білий шар.
Заливаємо желатин водою для набухання, до замороженої вишні без кісточок вливаємо невелику кількість води та варимо на середньому вогні 5 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо набряклий желатин і мішаємо до розчинення, додаємо мед.
Виливаємо на білий шар і ставимо в холодильник до повного схоплювання.
Смачного!