Нове

Не залишить байдужим нікого: неймовірно ніжний та смачний чизкейк без випічки з зефірним кремом

Десерт виходить ніжним, легким, у міру солодким із вишневою кислинкою.

Інгредієнти:

Для коржа:

  • печиво пісочне 350 г
  • какао 3 ст.л.
  • масло 120 г

Для начинки:

  • маршмелоу 400 г
  • сир маскарпоне 500 г
  • молоко 280 мл
  • лимонний сік 4 ч. л.

Для желе:

  • 230 г вишні
  • 150 мл. води
  • 15 г желатину
  • 1 ст.л меду

Приготування:

Готуємо основу для коржа: подрібнюємо печиво в крихту за допомогою блендера. Якщо у вас немає блендера, то покладіть частину печива в щільний пакет і катайте качалкою по пакету з печивом, поки не отримаєте однорідну крихту.

У подрібнене печиво просіюємо какао-порошок. Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі і додаємо в основу. Все добре перемішуємо.

Отриману масу укладаємо на дно роз’ємної форми (24 см), добре утрамбовуємо і формуємо бортики. Забираємо в холодильник, поки готуватимемо крем.

Розтоплюємо в мікрохвильовій печі маршмелоу короткими імпульсами.

Змішуємо з маскарпоне або іншим вершковим сиром. Поступово вливаємо молоко кімнатної температури, потім лимонний сік. Збиваємо міксером до однорідності. Вливаємо начинку поверх шоколадної основи і відправляємо у холодильник на верхню полицю на 3-4 години для схоплювання. За цей час дістаємо вишню з морозильника для розморожування.

Готуємо желе, коли добре схопиться білий шар.

Заливаємо желатин водою для набухання, до замороженої вишні без кісточок вливаємо невелику кількість води та варимо на середньому вогні 5 хвилин. Знімаємо з вогню, додаємо набряклий желатин і мішаємо до розчинення, додаємо мед.

Виливаємо на білий шар і ставимо в холодильник до повного схоплювання.

Смачного!

Нове

Популярне