Мигдальний торт – це ніжний і вологий десерт, який легко приготує навіть людина, яка нічого не тямить у кондитерці. Він наповнений мигдальним смаком, а мигдальні пелюстки зверху дарують торту просто симпатичний горіховий хрускіт.
Мигдальний торт – це простий круглий торт, наповнений ароматом мигдалю завдяки мигдальній пасті, мигдальному екстракту та ще більшій кількості мигдалю зверху! Жодної глазурі або крему вам готувати не потрібно. Такий пиріг з мигдалем реально гарний сам собою! Але ви завжди можете додати зверху щіпку цукрової пудри.
Інгредієнти:
Для тіста
- 125 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1/2 чайної ложки солі
- 200 г цукрового піску
- 150 г вершкового масла
- 1/4 чайної ложки мигдального екстракту
- 4 яйця
Для мигдальної пасти
- 100 г цільного натурального мигдалю
- 90 г цукрової пудри
- 1 яєчний білок
- 1/4 чайної ложки мигдального екстракту
- дрібка солі
Для прикраси
- 46 г нарізаного мигдалю
- цукрова пудра, для посипання
Приготування:
Як зробити мигдальну пасту
Починаємо готувати пиріг із того, що зробимо домашню мигдальну пасту. Для цього потрібно очистити мигдаль від шкірки.
Складіть очищений мигдаль та половину цукрової пудри у чашу міксера з насадкою ножами. Пробивайте на високій швидкості доти, поки мигдаль не перетвориться на борошно дуже тонкого помелу, зчищаючи масу зі стінок чаші за потреби.
Додайте цукор, що залишився, яєчний білок, сіль і мигдальний екстракт. Встановіть насадку лопатка і перемішуйте до тих пір, поки суміш не збереться навколо лопатки, зіскрібаючи її зі стінок чаші в міру потреби.
За своєю текстурою мигдальна паста буде схожа на пухкий пластилін. Якщо вона все ще занадто липка, додайте більше цукрової пудри по одній столовій ложці за раз, поки паста не досягне бажаної консистенції.
Як спекти мигдальний торт
Розігрійте духовку до 160 ° С. Злегка збризкайте олією круглу форму для випічки (d = 23 см) і застеліть її дно пергаментним папером.
У середню миску просійте разом борошно, розпушувач та сіль. Перемішайте.
У чашу міксера (насадка віночок) складіть мигдальну пасту (200 г) та цукор. Збивайте на високій. швидкості до утворення дрібних крихт.
Додайте розм’якшене вершкове масло і продовжуйте збивати, доки суміш не стане світлою і повітряною. Влийте мигдальний екстракт і, не зупиняючи міксера, додайте по одному яйцю, повністю перемішуючи між додаваннями.
Коли маса стане однорідною, всипте сухі інгредієнти в чашу міксера і перемішайте до однорідності, намагаючись не перемісити тісто.
Вилийте тісто в форму для випічки, розрівнявши верх. Рівномірно посипте зверху мигдальними пелюстками і випікайте 45–50 хвилин або доти, доки зубочистка, вставлена в центр торта, не виходитиме майже чистою. Але на ній може залишатися кілька крихт. Нічого страшного.
Дайте торту повністю охолонути, вийміть із форми, посипте цукровою пудрою і можна всіх кликати пити чай із класним десертом.
Смачного!