Сьогодні готую картопляні деруни без яєць та борошна. Виходять дуже смачні та ароматні, із золотистою скоринкою. Приготування не займає багато часу, і всі продукти для них знайдуться на кожній кухні.
Інгредієнти:
Приготування:
Нам знадобиться всього 5 інгредієнтів – це картопля і цибуля, сіль, перець і олія, на якій будемо смажити.
Насамперед подрібнюємо цибулю в блендері або натираємо на дрібній тертці. Завдяки цибулі картопля не темнітиме.
Потім все те ж саме робимо з картоплею. Картоплю потрібно очистити безпосередньо перед подрібненням у блендері.
Отриману суміш для дерунів виливаємо на сито, щоб стекла зайва рідина. Залишаємо так хвилин на п’ять – десять.
Рідина стекла, її можна злити. І якщо ваша картопля не дуже крохмалиста, можна з дна миски зібрати крохмаль, що відстоявся, і додати в масу.
Залишилося додати сіль, чорний мелений перець і все добре перемішати. За бажання ще можна додати пропущений через прес зубчик часнику.
За допомогою столової ложки викладаємо деруни на розігріту олію і смажимо на середньому вогні до золотистої рум’яної скоринки.
Приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Не робіть оладки надто товстими, щоб вони добре просмажилися всередині.
При необхідності підливайте олію, тоді вони вийдуть з красивою рум’яною золотистою скоринкою. Готові деруни перекладаємо зі сковороди на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Смачного!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…