Сьогодні готую картопляні деруни без яєць та борошна. Виходять дуже смачні та ароматні, із золотистою скоринкою. Приготування не займає багато часу, і всі продукти для них знайдуться на кожній кухні.
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг. (6-7 шт.)
- цибуля – 1-2 шт.
- сіль
- чорний мелений перець
- олія – для смаження
Приготування:
Нам знадобиться всього 5 інгредієнтів – це картопля і цибуля, сіль, перець і олія, на якій будемо смажити.
Насамперед подрібнюємо цибулю в блендері або натираємо на дрібній тертці. Завдяки цибулі картопля не темнітиме.
Потім все те ж саме робимо з картоплею. Картоплю потрібно очистити безпосередньо перед подрібненням у блендері.
Отриману суміш для дерунів виливаємо на сито, щоб стекла зайва рідина. Залишаємо так хвилин на п’ять – десять.
Рідина стекла, її можна злити. І якщо ваша картопля не дуже крохмалиста, можна з дна миски зібрати крохмаль, що відстоявся, і додати в масу.
Залишилося додати сіль, чорний мелений перець і все добре перемішати. За бажання ще можна додати пропущений через прес зубчик часнику.
За допомогою столової ложки викладаємо деруни на розігріту олію і смажимо на середньому вогні до золотистої рум’яної скоринки.
Приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Не робіть оладки надто товстими, щоб вони добре просмажилися всередині.
При необхідності підливайте олію, тоді вони вийдуть з красивою рум’яною золотистою скоринкою. Готові деруни перекладаємо зі сковороди на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
Смачного!