Оселедець є невід’ємною частиною буденного і навіть святкового столу. Тому сьогодні хочу поділитися з вами неймовірно смачним рецептом оселедця, маринованого по-фінськи.
Інгредієнти:
- Оселедець – 1 шт.
- Яблучний оцет 6% – 2 ст.л. + окріп
- Цибуля – 1 шт.
- Зерниста гірчиця – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ст.л.
- Мед – 1 ст.л.
- Сік лимона – 1,5 ст.л.
- Рослинна олія – 100 мл
Приготування:
Цибулю нарізаємо, перекладаємо в миску. Додаємо 2 столові ложки яблучного оцту 6% і заливаємо окропом. І залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
Оселедець розбираємо на філе. Для цього спочатку відрізаємо голову та розрізаємо ножем черевце. Ретельно очищаємо від чорної плівки.
Відокремлюємо філе від кісток та знімаємо шкірку.
Готове філе оселедця нарізаємо невеликими шматочками.
У мисці з’єднуємо 2 столові ложки зернистої гірчиці, столову ложку солі, столову ложку меду, 1,5 столові ложки соку лимона, 100 мл олії. Перемішуємо доки мед не розтане і всі продукти повинні з’єднатися.
Цибулю без рідини рівним шаром викладаємо на дно форми або будь-якої іншої ємності з кришкою.
Потім викладаємо шар оселедця. Зверху заправлення.
І так повторюємо шари: оселедець, шар цибулі та заправка.
Накриваємо харчовою плівкою або кришкою та прибираємо в холодильник на 24 години.
Через добу маринований оселедець по-фінськи буде готовий! Спробуйте приготувати – дуже смачно!
Смачного!