Нове

Навіть охолонути не встигне! Найсмачніший пиріг з грибами в духовці

Ще один варіант смачної несолодкої домашньої випічки. Такий заливний пиріг із грибами виходить смачним та ситним. Всім любителям грибів він напевно припаде до смаку. Його можна подати самостійно, а можна й замість хліба до першої страви.

Готується такий пиріг з печерицями дуже просто та з доступних продуктів. Несолодкий йогурт можна замінити ряжанкою, кефіром або кислим молоком. Кількість начинки можете міняти на свій смак. Можна також додати в начинку натертий сир або підсмажений бекон. Теж вийде апетитно. До речі, з цього тіста можна пекти пиріг і з будь-якою іншою начинкою – тушкованою капустою, яйцями та зеленню, рибою. Це завжди дуже вдала випічка на кожен день.

Обов’язково скуштуйте такий смачний пиріг з грибами, це дуже просто і доступно.

Інгредієнти:
Начинка:

  • гриби (шампіньйони) – 300 г
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • олія рослинна – для смаження

Тісто:

  • йогурт несолодкий (сметана, кефір) – 300 мл
  • борошно – 200 г
  • яйця – 3 шт.
  • олія рослинна – 2 ст. л.
  • оцет – 1 ч. л.
  • сода – 1/2 ч. л.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • кунжут – 1 ч. л. (Для посипання)

Приготування:

Спочатку приготуємо грибну начинку. 300 г печериць миємо, розрізаємо навпіл і нарізаємо пластинками. Якщо печериці дрібні, то навпіл їх розрізати не потрібно.
Одну цибулину середнього розміру нарізаємо чверть кільцями.

На суху розігріту сковороду кладемо підготовлені гриби. Смажимо їх на великому вогні, до випаровування всієї рідини. Коли рідина випарувалася, наливаємо трохи рослинної олії. Сюди ж кладемо нарізану цибулю.

Все обсмажуємо до золотистості цибулі на середньому вогні. Періодично перемішуємо, щоб не пригоріло.

Наприкінці приготування все солимо до смаку, перчимо і перемішуємо. Начинка готова, тепер приготуємо тісто.

У миску розбиваємо 3 яйця та додаємо 0,5 ч.л. солі. Усе трохи перемішуємо міксером.

У збиті яйця наливаємо 300 мл солодкого питного йогурту. Знову перемішуємо міксером. Йогурт можна замінити сметаною чи кефіром.

Сюди ж у тісто додаємо 2 ст. л. рослинної олії. Перемішуємо.

1/2 ч. л. соди гасимо 1 ч. л. оцту і одразу ж виливаємо в тісто. Тісто перемішуємо міксером.

Наприкінці додаємо приблизно 200 г борошна та перемішуємо.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та посипаємо борошном. Зайве борошно висипаємо.

У підготовлену форму наливаємо приблизно половину тіста та розподіляємо його по дну.

На тісто рівномірно викладаємо підготовлену грибну начинку. Начинку рівномірно заливаємо тістом, що залишилося. Зверху пиріг посипаємо кунжутом.

Усе ставимо в духовку розігріту до 180 град. Випікаємо приблизно 35 хвилин.

Готовому пирогу даємо трохи охолонути і ще теплим подаємо на стіл.

Пиріг з грибами вийшов дуже смачним та ситним. Готується він просто і чудово підходить до першої страви. Також такий пиріг можна взяти з собою на роботу або в дорогу як перекушування.

Нове

Популярне