Виходять ніжні, м’які, повітряні, а готувати просто, без молока і яєць. Тісто готую на воді, а результат шикарний! Спробуйте цей бюджетний рецепт.
Інгредієнти:
- Борошна – 850 г
- Води теплої – 400 мілілітрів
- Цукрового піску – 150 г
- Солі – щіпку
- Рослинної олії – 50 мілілітрів
- Дріжджів – 11 грам (1 ст.л)
- Макова начинка або густе варення
Приготування:
У тарілку просіюємо борошно, насипаємо сухі дріжджі, цукор, сіль і перемішуємо.
Виливаємо теплу воду, олію і замішуємо ніжне, м’яке тісто (не повинно липнути до рук). Залишаємо в мисці, верхівку трохи поливаємо олією. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 40-60 хвилин (має збільшитися вдвічі-втричі).
Кладемо на стіл, обминаємо трохи руками і ділимо на три рівні частини. Одну залишаємо, а дві прибираємо під плівку чи рушник.
Робочу поверхню змащуємо трохи олією і руками розтягуємо тісто в пласт. Викладаємо макову начинку або будь-яке густе варення і скручуємо пласт у щільний рулет.
Розрізаємо рулет на рівні шматочки і перекладаємо на лист з пергаментом.
Змащуємо булочки водою із содою або збитим яйцем. Випікаємо 20 хв, при 180 град.
Смачного!