Нове

Навіть не думала, що готувати їх так просто – без яєць та молока: м’які та повітряні булочки з начинкою

Виходять ніжні, м’які, повітряні, а готувати просто, без молока і яєць. Тісто готую на воді, а результат шикарний! Спробуйте цей бюджетний рецепт.

Інгредієнти:

  • Борошна – 850 г
  • Води теплої – 400 мілілітрів
  • Цукрового піску – 150 г
  • Солі – щіпку
  • Рослинної олії – 50 мілілітрів
  • Дріжджів – 11 грам (1 ст.л)
  • Макова начинка або густе варення

Приготування:

У тарілку просіюємо борошно, насипаємо сухі дріжджі, цукор, сіль і перемішуємо.

Виливаємо теплу воду, олію і замішуємо ніжне, м’яке тісто (не повинно липнути до рук). Залишаємо в мисці, верхівку трохи поливаємо олією. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 40-60 хвилин (має збільшитися вдвічі-втричі).

Кладемо на стіл, обминаємо трохи руками і ділимо на три рівні частини. Одну залишаємо, а дві прибираємо під плівку чи рушник.

Робочу поверхню змащуємо трохи олією і руками розтягуємо тісто в пласт. Викладаємо макову начинку або будь-яке густе варення і скручуємо пласт у щільний рулет.

Розрізаємо рулет на рівні шматочки і перекладаємо на лист з пергаментом.

Змащуємо булочки водою із содою або збитим яйцем. Випікаємо 20 хв, при 180 град.

Смачного!

Нове

Популярне