Раніше я ставилася до тушкованої капусти більш ніж байдуже – тільки зрідка могла приготувати цю страву в якості начинки для пиріжків або несолодкого пирога. Все змінилося тоді, коли я спробувала її не зовсім звичайну інтерпретацію, яка тут же підкорила мене своїм смаком і видом.
Тушковану капусту по-німецьки мені довелося скуштувати у тітки на обіді, яка вже багато років живе в Німеччині і на кілька днів приїхала до нас в гості. Виявляється, тушковану капусту німці дуже люблять, але, чесно сказати, я б таку смакоту, і сама їла б щодня. У цій стати хочу поділитися з вами її рецептом – впевнена, вам він сподобається!
Інгредієнти, які нам знадобляться:
Білокачанна капуста – половина качана,
Морква – 2 середніх штуки,
Томатна паста – 2 столових ложки,
Копчені ковбаски – 300 грам,
Ріпчаста цибуля – 2 штуки,
Часник – 1 зубчик,
Сіль, перець – за смаком.
Приготування:
Отже, спершу нам необхідно дрібно нашаткувати капусту, при цьому, чим дрібніше вона буде, тим вийде смачніше.
Найзручніше це робити спеціальною шинковкою, яка дозволяє впоратися з поставленим завданням за лічені хвилини.
Далі ставимо на плиту сковороду, ллємо в неї трохи рослинної олії і відправляємо на неї капусту. Необхідно зменшити вогонь до мінімуму, накрити сковорідку кришкою і дати капусті добре згасити (у мене на це йде близько 15-20 хвилин).
Для того, щоб капуста не пригорала, її потрібно час від часу перемішувати.
Тим часом підготуємо інші овочі – моркву натираємо на тертці, а цибулю просто подрібнюємо ножем. Додаємо їх до капусти, сипем сіль і перець за смаком і ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою і даємо овочам 10 хвилин, щоб вони «подружилися».
Тепер прийшла черга додати до капусти томатну пасту і ковбаски, останні перед цим ріжемо кружальцями. Знову накриваємо сковорідку кришкою і доводимо страву до готовності – досить буде 5-7 хвилин.
В цей час кухня вже наповниться чудовим ароматом, тому всі члени сім’ї швидко «підтягнуться» до обіднього столу.
Така капуста виходить ну дуже смачною і ситної – приготуйте, і переконайтеся в цьому особисто!
Також читайте: САЛАТ КАПРИЗ З СВИНИНОЮ І ГРИБАМИ: НАЙПОПУЛЯРНІШЕ БЛЮДО В КАФЕ І РЕСТОРАНАХ