Нове

Насипний пиріг з вишнею: замість тіста пісочна крихта, смачний і простий пиріг

Хрумке розсипчасте тісто і кислинка вишні! Нагадує Крамбл, лише у вигляді пирога)

Інгредієнти:

Крихта:

  • 100 г цукру
  • 200 г вершкового масла
  • 300 г борошна
  • 10 г ванільного цукру

Вишневе начиння:

  • 600 г вишні
  • 80 г цукру
  • 30 г кукурудзяного крохмалю
  • 3 ст. мелених горіхів (можна панірувальні сухарі)

Приготування:

Тісто:

Борошно змішую з цукром та ванільним цукром. Додаю м’яке вершкове масло. Перемішую і руками перетираю в крихту.

Це можна зробити в комбайні або планетарному міксері з насадкою лопатка. Вийде волога пісочна крихта.

Духовку розігріваю до 190°С.

Форма для випічки у мене діаметром 22 см. Дно і борти потрібно закрити пергаментом (у мене тільки дно, але краще і борти).

Перекладаю половину приготовленої крихти.

Трохи притискаю, не сильно, тільки щоб склеїти крихту між собою.

Переношу в духовку і за 190°С випікаю 15…18 хвилин. Тісто не підрум’яниться, тільки трохи краї.

З вишні прибираю кісточки, зливаю сік.

Цукор поєдную з крохмалем. Всипаю у вишню та добре перемішую.

Основу присипаю меленими горіхами, вони вберуть зайву вологу.

Викладаю вишню, розрівнюю.

Присипаю крихтою, що залишилася.

При 190 ° С випікаю пиріг 45-50 хвилин, до легкої рум’яності.

Залишаю готовий пиріг трохи охолонути, і витягаю з форми.

Ароматний пиріг з розсипчастим хрумким тістом та вишневою начинкою з кислинкою.

Смачного!

Нове

Популярне