Такої смачної випічки я ще не пробувала! Ніжний, вологий та ароматний кекс з карамеллю. Готується легко, з недорогих продуктів, але виглядає гідно!
Інгредієнти:
- Яєць – 3 штуки
- Солі – щіпку
- Цукор – 100 г
- Соняшникової олії – 100 мілілітрів
- Молока – 70 мілілітрів
- Звичайного йогурту – 125 г
- Борошна – 250 г
- Розпушувача – 15 г
- Родзинки – 150 г
- Яблук – 1 штуку
Для карамелі
- Цукор – 100 г
- Вершкового масла – 1 чайну ложку
- Вершків – 70 мілілітрів
Приготування:
У ємність вбиваємо яйця, всипаємо сіль, цукровий пісок і змішуємо за допомогою міксера, одночасно вливаючи олію. Наливаємо молока, продовжуємо збивати.
Викладаємо звичайний йогурт, змішуємо.
У чашку невеликого розміру всипаємо борошна, розпушувача та змішуємо.
Просіюємо в підготовлену суміш із яєць і змішуємо.
Всипаємо родзинки (я їх заздалегідь замочую в гарячій воді на 10 хвилин і просушую) і змішуємо.
Виливаємо масу у форму 24-25 сантиметрів. Зверху в тісто вставляємо часточки яблука. Печемо в нагрітій до 180 градусів. Духовці протягом 35 хвилин.
У каструлю додаємо цукровий пісок та готуємо до розплавлення.
Додаємо вершкового масла і змішуємо. Виливаємо вершки та змішуємо. Поливаємо карамеллю готовий кекс.
Смачного!