Рецепти

Настільки ніжний, що хочеться готувати знову і знову: швидкий м’ясний пиріг

Пиріг швидкий, тому що з тістом поратися не треба. Просто його збираю та випікаю 25 хвилин. Начинка для пирога може бути будь-якою (м’ясною, рибною, овочевою, яєчною), тому що основа для пирога універсальна і поєднується з усіма продуктами. У мене буде начинка з курки. Пиріг виходить із тонкою основою та великою кількістю начинки (мені дуже подобається). Пиріг красивий, ситний, ароматний з чудовим смаком.

Інгредієнти:

  • 8 пшеничних коржиків (тортильї)
  • 400 г курячої грудки (варена)
  • 150 г напівтвердого сиру
  • 40 г вершкового масла
  • на смак зелень

Приготування:

Для приготування використовую варене філе курячої грудки. Його можна замінити на запечену чи смажену курку (залишки від обіду чи вечері). Філе нарізаємо.

Додаємо крупно натертий сир і дрібно нарізану зелень (зелена цибуля та кріп).

Добре перемішуємо. Щоб начинка не вийшла сухою, додаємо невелику кількість бульйону, в якому варилося філе, та перемішуємо. Начинка має бути вологою. Якщо курка запечена або смажена, то для соковитості доповнюємо начинку сметаною (2-3 ст. л.).

Для основи пирога використовую пшеничні коржики тортильї (звичайні 4 шт. та сирні 4 шт.). Вони бувають різного розміру, у мене невеликі діаметром 21 см (в 1 пачці 4 шт.). У них гарний смак та швидкі пироги з ними виходять відмінними.

Кожен коржик з 2 сторін змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо у форму 6 штук, перекриваючи один одного (розмір форми 22 х 30 см).

Викладаємо курячу начинку.

Закриваємо начинку 2 коржами (вони теж змащені маслом) і підгинаємо коржики з боків до середини.

Щоб коржі при запіканні прилипли один до одного, закриваємо пиріг шматком пергаменту і зверху ставимо форму або невеликі формочки (у мене глиняні формочки). Випікаємо в розігрітій духовці за 180 градусів 20 хвилин. Потім пиріг відкриваємо та готуємо ще 5 хвилин.

Ось такий рум’яний і гарний він виходить. Аромат у нього чудовий. Пиріг остуджуємо на ґратах.

М’ясний пиріг з коржів тортилій нарізаємо на шматочки і подаємо на стіл. За рахунок вершкового масла у коржів приємний вершковий смак, вони м’які. Пиріг з тонкою основою та великою кількістю начинки. Він ситний та дуже смачний.

Смачного!!!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…