Пиріг швидкий, тому що з тістом поратися не треба. Просто його збираю та випікаю 25 хвилин. Начинка для пирога може бути будь-якою (м’ясною, рибною, овочевою, яєчною), тому що основа для пирога універсальна і поєднується з усіма продуктами. У мене буде начинка з курки. Пиріг виходить із тонкою основою та великою кількістю начинки (мені дуже подобається). Пиріг красивий, ситний, ароматний з чудовим смаком.
Інгредієнти:
Приготування:
Для приготування використовую варене філе курячої грудки. Його можна замінити на запечену чи смажену курку (залишки від обіду чи вечері). Філе нарізаємо.
Додаємо крупно натертий сир і дрібно нарізану зелень (зелена цибуля та кріп).
Добре перемішуємо. Щоб начинка не вийшла сухою, додаємо невелику кількість бульйону, в якому варилося філе, та перемішуємо. Начинка має бути вологою. Якщо курка запечена або смажена, то для соковитості доповнюємо начинку сметаною (2-3 ст. л.).
Для основи пирога використовую пшеничні коржики тортильї (звичайні 4 шт. та сирні 4 шт.). Вони бувають різного розміру, у мене невеликі діаметром 21 см (в 1 пачці 4 шт.). У них гарний смак та швидкі пироги з ними виходять відмінними.
Кожен коржик з 2 сторін змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо у форму 6 штук, перекриваючи один одного (розмір форми 22 х 30 см).
Викладаємо курячу начинку.
Закриваємо начинку 2 коржами (вони теж змащені маслом) і підгинаємо коржики з боків до середини.
Щоб коржі при запіканні прилипли один до одного, закриваємо пиріг шматком пергаменту і зверху ставимо форму або невеликі формочки (у мене глиняні формочки). Випікаємо в розігрітій духовці за 180 градусів 20 хвилин. Потім пиріг відкриваємо та готуємо ще 5 хвилин.
Ось такий рум’яний і гарний він виходить. Аромат у нього чудовий. Пиріг остуджуємо на ґратах.
М’ясний пиріг з коржів тортилій нарізаємо на шматочки і подаємо на стіл. За рахунок вершкового масла у коржів приємний вершковий смак, вони м’які. Пиріг з тонкою основою та великою кількістю начинки. Він ситний та дуже смачний.
Смачного!!!
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…
Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…