Пиріг швидкий, тому що з тістом поратися не треба. Просто його збираю та випікаю 25 хвилин. Начинка для пирога може бути будь-якою (м’ясною, рибною, овочевою, яєчною), тому що основа для пирога універсальна і поєднується з усіма продуктами. У мене буде начинка з курки. Пиріг виходить із тонкою основою та великою кількістю начинки (мені дуже подобається). Пиріг красивий, ситний, ароматний з чудовим смаком.
Інгредієнти:
- 8 пшеничних коржиків (тортильї)
- 400 г курячої грудки (варена)
- 150 г напівтвердого сиру
- 40 г вершкового масла
- на смак зелень
Приготування:
Для приготування використовую варене філе курячої грудки. Його можна замінити на запечену чи смажену курку (залишки від обіду чи вечері). Філе нарізаємо.
Додаємо крупно натертий сир і дрібно нарізану зелень (зелена цибуля та кріп).
Добре перемішуємо. Щоб начинка не вийшла сухою, додаємо невелику кількість бульйону, в якому варилося філе, та перемішуємо. Начинка має бути вологою. Якщо курка запечена або смажена, то для соковитості доповнюємо начинку сметаною (2-3 ст. л.).
Для основи пирога використовую пшеничні коржики тортильї (звичайні 4 шт. та сирні 4 шт.). Вони бувають різного розміру, у мене невеликі діаметром 21 см (в 1 пачці 4 шт.). У них гарний смак та швидкі пироги з ними виходять відмінними.
Кожен коржик з 2 сторін змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо у форму 6 штук, перекриваючи один одного (розмір форми 22 х 30 см).
Викладаємо курячу начинку.
Закриваємо начинку 2 коржами (вони теж змащені маслом) і підгинаємо коржики з боків до середини.
Щоб коржі при запіканні прилипли один до одного, закриваємо пиріг шматком пергаменту і зверху ставимо форму або невеликі формочки (у мене глиняні формочки). Випікаємо в розігрітій духовці за 180 градусів 20 хвилин. Потім пиріг відкриваємо та готуємо ще 5 хвилин.
Ось такий рум’яний і гарний він виходить. Аромат у нього чудовий. Пиріг остуджуємо на ґратах.
М’ясний пиріг з коржів тортилій нарізаємо на шматочки і подаємо на стіл. За рахунок вершкового масла у коржів приємний вершковий смак, вони м’які. Пиріг з тонкою основою та великою кількістю начинки. Він ситний та дуже смачний.
Смачного!!!