Нове

Настільки ніжний, що хочеться готувати знову і знову: швидкий м’ясний пиріг

Пиріг швидкий, тому що з тістом поратися не треба. Просто його збираю та випікаю 25 хвилин. Начинка для пирога може бути будь-якою (м’ясною, рибною, овочевою, яєчною), тому що основа для пирога універсальна і поєднується з усіма продуктами. У мене буде начинка з курки. Пиріг виходить із тонкою основою та великою кількістю начинки (мені дуже подобається). Пиріг красивий, ситний, ароматний з чудовим смаком.

Інгредієнти:

  • 8 пшеничних коржиків (тортильї)
  • 400 г курячої грудки (варена)
  • 150 г напівтвердого сиру
  • 40 г вершкового масла
  • на смак зелень

Приготування:

Для приготування використовую варене філе курячої грудки. Його можна замінити на запечену чи смажену курку (залишки від обіду чи вечері). Філе нарізаємо.

Додаємо крупно натертий сир і дрібно нарізану зелень (зелена цибуля та кріп).

Добре перемішуємо. Щоб начинка не вийшла сухою, додаємо невелику кількість бульйону, в якому варилося філе, та перемішуємо. Начинка має бути вологою. Якщо курка запечена або смажена, то для соковитості доповнюємо начинку сметаною (2-3 ст. л.).

Для основи пирога використовую пшеничні коржики тортильї (звичайні 4 шт. та сирні 4 шт.). Вони бувають різного розміру, у мене невеликі діаметром 21 см (в 1 пачці 4 шт.). У них гарний смак та швидкі пироги з ними виходять відмінними.

Кожен коржик з 2 сторін змащуємо розтопленим вершковим маслом і викладаємо у форму 6 штук, перекриваючи один одного (розмір форми 22 х 30 см).

Викладаємо курячу начинку.

Закриваємо начинку 2 коржами (вони теж змащені маслом) і підгинаємо коржики з боків до середини.

Щоб коржі при запіканні прилипли один до одного, закриваємо пиріг шматком пергаменту і зверху ставимо форму або невеликі формочки (у мене глиняні формочки). Випікаємо в розігрітій духовці за 180 градусів 20 хвилин. Потім пиріг відкриваємо та готуємо ще 5 хвилин.

Ось такий рум’яний і гарний він виходить. Аромат у нього чудовий. Пиріг остуджуємо на ґратах.

М’ясний пиріг з коржів тортилій нарізаємо на шматочки і подаємо на стіл. За рахунок вершкового масла у коржів приємний вершковий смак, вони м’які. Пиріг з тонкою основою та великою кількістю начинки. Він ситний та дуже смачний.

Смачного!!!

Нове

Популярне