Просте та смачне блюдо, яке може стати відмінним варіантом для швидкого перекусу або закуски на будь-яке свято, їх зручно взяти на пікнік. Рулетики з лаваша дуже прості в приготуванні, а начинку легко можна змінити відповідно до своїх смакових уподобань.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий 2 шт
- Олія рослинна 50 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Морква 1 шт
- Перець болгарський 1 шт
- Курка 1 кг
- Огірок маринований 4 шт
- Петрушка 1 пучок
- Майонез 300 г
- Яйце куряче 1 шт
- Кунжут за бажанням
Приготування:
Курку заздалегідь відварюємо до готовності. Підійдуть будь-які частини курки – гомілки, стегна, грудка. Відокремлюємо м’ясо від кісток і ріжемо невеликими шматочками.
Цибулю нарізаємо чверть кільцями і обсмажуємо на сковороді з олією до прозорості.
Моркву натираємо на великій тертці та обсмажуємо разом із цибулею до м’якості.
Болгарський перець очищаємо від насіння та нарізаємо дрібним кубиком. Відправляємо в сковороду до цибулі та моркви, продовжуємо обсмажувати овочі разом до готовності.
До обсмажених овочів додаємо подрібнене м’ясо та перемішуємо.
Мариновані огірочки нарізаємо тонкою соломкою та відправляємо у сковороду.
Начинку солимо і перчимо до смаку. Готуємо ще пару хвилин і вимикаємо вогонь – готова начинка.
Лаваші розкладаємо на столі та змащуємо майонезом. Посипаємо лаваш дрібно нарубаною зеленню петрушки.
Зверху розкладаємо начинку та згортаємо лаваш у рулет.
Рулет із лаваша змащуємо яйцем, посипаємо кунжутом і розрізаємо на порційні шматочки під кутом 45°.
Рулетики кладемо на лист, застелений пергаментним папером і запікаємо в духовці при температурі 220-250 ° С 15-20 хвилин до хрусткої золотистої скоринки.
Приголомшлива гаряча закуска з лаваша готова! Смачного!