У цій статті я розповім, як приготувати смачне шоколадне морозиво в домашніх умовах. Морозиво виходить ніжне, смачне, з насиченим шоколадним смаком. Рецепт досить простий.
Інгредієнти:
Приготування:
Змішуємо у каструлі 350 мл молока та 250 мл вершків 33% жирності і додаємо щіпку солі. Відправляємо на плиту та доводимо до кипіння.
Тим часом ламаємо шоколад на дрібні шматочки. Як тільки молоко із вершками закипіло – вимикаємо вогонь і додаємо шоколад.
Добре перемішуємо, щоб вийшла однорідна консистенція.
Тепер потрібно відокремити 4 жовтки від білків. Нам знадобляться лише жовтки. Додаємо в жовтки 100 г цукру і збиваємо до білої пишної маси.
Далі сюди тоненьким цівком вливаємо нашу гарячу шоколадну суміш і швиденько перемішуємо.
Знову все переливаємо в каструлю та ставимо на плиту, але вже на повільний вогонь. Постійно помішуючи, нам потрібно довести суміш до загусання, кип’ятити не потрібно.
Все готово. Залишилось перелити шоколадний крем у контейнер, закрити кришкою та дати охолонути. Як охолоне, перемішуємо, закриваємо кришкою і прибираємо в морозилку на 3-6 годин.
Декілька разів кожні 30 хвилин слід діставати контейнер і збивати суміш, розбиваючи кристали льоду. Після чого знову прибирати у морозилку. Як тільки маса загусне, морозиво готове.
Щоб легше було формувати кульки після заморожування, потримайте морозиво при кімнатній температурі 10-20 хвилин. Шоколадне морозиво виходить ніжним, смачним із насиченим шоколадним смаком.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…