Це одна з найпопулярніших страв на нашому столі в сезон баклажанів. Тому що готується просто, а виходить смачно. Мені треба лише нарізати.
Інгредієнти:
- Баклажани: 2шт (700-800г)
- Солодкий перець: 2шт
- Помідори: 2шт
- Сіль: 1/3 ч.л
- Перець чорний мелений: за смаком
- Часник: 2-3 зуб
- Пучок зелені: кріп, петрушка, зелена цибуля
- Цибуля за бажанням
Приготування:
Усі необхідні овочі потрібно запекти в духовці. Це баклажани, перець солодкий червоний або жовтий, а також помідори. Перед запіканням баклажани потрібно проколоти ножем або вилкою. Запікаю в духовці розігрітій до 200 градусів до м’якості близько 40 хвилин, але час залежить від вашої духовки та розміру овочів.
Всі овочі повинні стати м’якими, а перець трохи потемніти, трохи обвуглитися, тоді він буде точно смачним і готовим.
З усіх овочів знімаю шкірку, знімається вона легко, а ще можна покласти в каструлю, накрити кришкою, нехай трохи пропаряться і коли підстигнуть знімати шкірку, так вона відходить за лічені секунди. З перців крім шкірки потрібно прибрати насіння, вони легко зчищаються пальцями.
Абсолютно всі овочі дрібно ріжу, практично щоб вийшов фарш, але через м’ясорубку прокручувати не треба.
Будь-яку зелень теж дрібно ріжу, це може бути кріп, петрушка, зелена цибуля. Додаю до нарізаних овочів.
Обов’язково додаю кілька зубчиків часнику, сіль, чорний мелений перець і заправляю олією. Перемішую і найсмачніша страва готова. Багато хто їсть її як салат, я люблю на хліб, особливо, коли свій, домашній.