Давня і давно забута намазка на хліб із простої консерви. Можна на бутерброд намастити, а можна і так їсти. Хороша на пікнік чи дачу. Коли гості на порозі вона теж виручить. Потрібно лише порізати на шматочки багет, батон або хліб, дістати з холодильника намазку і намазати хлібні шматочки, потім укласти на блюдо і подати. Навіть виглядає святково. Згадаймо забуте і створимо просту, але цікаву страву швидко.
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста – 2
- Морквина – 1 велика
- Консерва рибна – 1 банка
- Майонез – 3 стіл. л.
- Олія – для смаження
Приготування:
Цибулю очистіть і наріжте дрібним кубиком. Я беру 2 великі головки. Потім цибулю обсмажте на сковороді в соняшниковій, рафінованій, дезодорованій олії, вона для термообробки відмінно підходить. А нерафіновану олію я додаю до салатів та готових страв. Коли цибуля підрум’яниться, дістаньте її зі сковороди на тарілочку без олії.
Моркву помийте, почистіть і натріть на тертці. Я беру 1 велику моркву або 2 середні. Відправте її в ту ж сковорідку обсмажувати спочатку на повільному вогні, а потім пару хвилин на великому, щоб вона злегка підрум’янилася. З готової моркви треба злити зайву олію і викласти на іншу тарілочку остигати.
З консерви злийте рідину та видаліть великі кісточки. Викладіть у миску і добре розімніть вилкою. Можна взяти сайру, скумбрію, горбушу, сардину з додаванням олії чи натуральну. Я завжди вибираю натуральну, тому що олії вистачає в овочах.
Коли овочі охолонуть, з’єднайте їх із рибою і перемішайте. Потім додайте майонез і добре перемішайте. Майонез краще візьміть домашнього приготування, він корисний і ви знаєте, що в нього поклали.
Ось така рибна намазка у вас вийде. Смачного!