Хочу вам показати швидкий і смачний рецепт оладок з курячої печінки. Відмінне рішення коли хочеться чогось смачненького і немає бажання довго стояти біля плити.
Оладки з печінки виходять дуже соковитими, апетитними, а в поєднанні зі сметанкою на смак – просто незрівнянні. Обов’язково приготуйте за нашим рецептом цю страву! Запевняю, задоволеними лишаться всі!
Інгредієнти:
- Печінка куряча – 400-500 г
- Цибуля – 0.5 шт
- Копчена паприка – 0.5 ч. ложки
- Хмелі-сунелі – за смаком
- Курячий бульйон (сухий) – 1.5 ст. ложки
- Часник – 1 зубчик
- Пшеничне борошно – 2 ст. ложки
- Кукурудзяне борошно – 2 ст. ложки
- Вершкове масло
- Рослинна олія
- Сметана (жирна) – 2-3 ст. ложки
- Кріп – кілька гілочок
- Гірчиця зерниста
Приготування:
Печінку очищаємо від проток та ріжемо на маленькі шматочки. Дрібно нарізану печінку відправляємо в миску, додаємо копчену паприку, невелику дрібку хмелі-сунелі, сухий курячий бульйон та дрібно нарізаний зубчик часнику. У миску з печінкою розбиваємо одне яйце, додаємо дрібно нарізану цибулю. За смаком солимо, перчимо, додаємо пшеничне та кукурудзяне борошно. Все добре перемішуємо. У розігріту сковороду наливаємо трохи олії і додаємо шматочок вершкового масла. Печінкову суміш викладаємо на сковороду невеликими порціями та обсмажуємо по півтори хвилини з кожного боку.
Печінкові оладки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Приступимо до приготування соусу. У миску відправляємо пару столових ложок жирної сметани, дрібно нарізаний кріп і все ретельно перемішуємо. На тарілку викладаємо печінкові оладки та сметанку з кропом.
Сметанний соус прикрашаємо зернистою гірчицею, кропом. Просте та дуже смачне блюдо подаємо до столу і насолоджуємося смаком.