Рецепти

Найсмачніший яблучний пиріг замість Шарлотки. Просто та дуже смачно

Сьогодні хочу запропонувати Вам приготувати смачний яблучний пиріг. Пиріг дуже смачний, в міру солодкий, у нього ніжне тісто, дуже ароматна і соковита яблучна начинка.

Можливо, на вигляд він схожий на Шарлотку, але це не Шарлотка.

Інгредієнти:

Тісто

  • 2 яйця
  • 90 грамів (4,5 ст. ложки без верху) цукру
  • 10 грамів (2 ч. ложки) ванільного цукру
  • 80 грамів (8 ст. ложок) рослинної олії
  • 100 грам (мл) молока
  • 180 грамів (9 ст. ложок без верху) пшеничного борошна
  • 5 грамів (1 повна ч. ложка) розпушувача для тесту
  • дрібка солі
  • Яблука

Начинка

  • 400 грамів яблук без серцевини
  • 20 грамів вершкового масла
  • 20 грамів (1ст. ложка без верху) цукру
  • 5 грамів (1 ч. ложка) ванільного цукру
  • 1/3 ч. ложки кориці

Приготування:

Яблука вимиємо, видалимо серцевину і наріжемо часточками товщиною приблизно 5 мм. Для начинки нам знадобиться 400 г яблук, це приблизно 4 яблука середньої величини. Нарізані яблука посипаємо 20 г або 1 ст. ложкою цукру, і перемішуємо.

На сковороді розтопимо 20 г вершкового масла, висипаємо яблука на сковороду і, періодично помішуючи, на середньому вогні тушкуємо яблука 5-8 хвилин, залежно від того, який у вас сорт яблук.

Наприкінці додаємо 1 ч. ложку ванільного цукру, 1/3 ч. ложки кориці. Ванільний цукор і корицю можна додавати за смаком.

Перемішуємо до однорідного стану та знімаємо з вогню. Перекладаємо яблука на тарілку та залишаємо на столі, а самі приготуємо тісто.

Далі тісто готується досить швидко, тому не забудьте увімкнути духовку нагріватися до 180 градусів.

У чашу всипаємо:

  • 90 г або 4,5 ст. ложки без верху цукру
  • 10 г або 2 ч. ложки ванільного цукру
  • щіпку солі
  • 2 яйця

Починаємо збивати на невеликій швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість до максимуму. Яєчна суміш світлішає, стане повітряною і збільшиться в розмірі приблизно 2-2,5 рази. Вливаємо 80 г або 8 ст. ложок олії. На максимальних оборотах міксера перемішуємо до однорідного стану.

Вливаємо 100 г або (мл) молока кімнатної температури. На невеликих оборотах міксера перемішуємо до однорідного стану. Просіюючи додаємо 180 грамів або 9 ст. ложок без верху пшеничного борошна. 5 грамів або 1 повну ч. ложку розпушувача для тіста. Перемішаємо на невеликих оборотах міксера, не довго, до однорідного стану
Я випікаю пиріг у формі діаметром 19 см. Дно форми закриваю пергаментним папером, боки форми тефлоновою стрічкою.

Замість стрічки можна використовувати пергаментний папір або змастити краї форми вершковим маслом та злегка присипати борошном.

Переливаємо частину тіста у форму та рівномірно розрівнюємо. Зверху в один ряд викладаємо яблука. Поливаємо яблука трохи тістом, на тісто викладаємо ще один ряд яблук, яблука заливаємо тістом, що залишилося. На тісто викладаємо яблука, що залишилися.

Прибираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин, час випічки залежить від розміру пирога та духовки.

Готовність пирога перевіряємо дерев’яною паличкою, проколюємо в середину, оскільки середина пропікається останньою. Якщо паличка виходить суха, без залишків мокрого тіста, значить, пиріг готовий.

Даємо пирогу охолонути у формі хвилин 10-15 і звільняємо від форми. Залишаємо пиріг остигати на решітці до кімнатної температури

Останні новини

Якісний ремонт бутіку в Києві під ключ: з чого складається і в кого замовити

Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…