Сьогодні хочу запропонувати Вам приготувати смачний яблучний пиріг. Пиріг дуже смачний, в міру солодкий, у нього ніжне тісто, дуже ароматна і соковита яблучна начинка.
Можливо, на вигляд він схожий на Шарлотку, але це не Шарлотка.
Інгредієнти:
Тісто
Начинка
Приготування:
Яблука вимиємо, видалимо серцевину і наріжемо часточками товщиною приблизно 5 мм. Для начинки нам знадобиться 400 г яблук, це приблизно 4 яблука середньої величини. Нарізані яблука посипаємо 20 г або 1 ст. ложкою цукру, і перемішуємо.
На сковороді розтопимо 20 г вершкового масла, висипаємо яблука на сковороду і, періодично помішуючи, на середньому вогні тушкуємо яблука 5-8 хвилин, залежно від того, який у вас сорт яблук.
Наприкінці додаємо 1 ч. ложку ванільного цукру, 1/3 ч. ложки кориці. Ванільний цукор і корицю можна додавати за смаком.
Перемішуємо до однорідного стану та знімаємо з вогню. Перекладаємо яблука на тарілку та залишаємо на столі, а самі приготуємо тісто.
Далі тісто готується досить швидко, тому не забудьте увімкнути духовку нагріватися до 180 градусів.
У чашу всипаємо:
Починаємо збивати на невеликій швидкості міксера, поступово збільшуючи швидкість до максимуму. Яєчна суміш світлішає, стане повітряною і збільшиться в розмірі приблизно 2-2,5 рази. Вливаємо 80 г або 8 ст. ложок олії. На максимальних оборотах міксера перемішуємо до однорідного стану.
Вливаємо 100 г або (мл) молока кімнатної температури. На невеликих оборотах міксера перемішуємо до однорідного стану. Просіюючи додаємо 180 грамів або 9 ст. ложок без верху пшеничного борошна. 5 грамів або 1 повну ч. ложку розпушувача для тіста. Перемішаємо на невеликих оборотах міксера, не довго, до однорідного стану
Я випікаю пиріг у формі діаметром 19 см. Дно форми закриваю пергаментним папером, боки форми тефлоновою стрічкою.
Замість стрічки можна використовувати пергаментний папір або змастити краї форми вершковим маслом та злегка присипати борошном.
Переливаємо частину тіста у форму та рівномірно розрівнюємо. Зверху в один ряд викладаємо яблука. Поливаємо яблука трохи тістом, на тісто викладаємо ще один ряд яблук, яблука заливаємо тістом, що залишилося. На тісто викладаємо яблука, що залишилися.
Прибираємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин, час випічки залежить від розміру пирога та духовки.
Готовність пирога перевіряємо дерев’яною паличкою, проколюємо в середину, оскільки середина пропікається останньою. Якщо паличка виходить суха, без залишків мокрого тіста, значить, пиріг готовий.
Даємо пирогу охолонути у формі хвилин 10-15 і звільняємо від форми. Залишаємо пиріг остигати на решітці до кімнатної температури
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…