Рецепти

Найсмачніший торт за 20 хвилин: пісочний десерт із повидлом

Ніжні та розсипчасті пісочні тістечка з повидлом – простий та смачний десерт родом із дитинства.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 280 г
  • вершкове масло – 150 г
  • цукор – 70 г
  • ванільний цукор – 8 г
  • куряче яйце – 1 шт.
  • щіпка солі розпушувач – 1 ч.л
  • яблучне повидло – 300 г

Приготування:

Для початку просіваємо все необхідне за рецептом борошно. Всипаємо в нього розпушувач. Перемішуємо для того, щоб він добре в ньому розподілився. У чашу міксера кладемо м’яке (за кілька годин дістаньте його з холодильника і покладіть на стіл) вершкове масло. Додаємо щіпку солі та ванільний цукор.

У кілька прийомів всипаємо цукор. За допомогою міксера збиваємо все до побіління та пишноти, не менше 5 хвилин.

Потім додаємо 1 куряче яйце середнього розміру.

Збиватимемо ще пару хвилин до гладкості і однорідності.

Всипаємо просіяне пшеничне борошно, змішане з розпушувачем і швидко лопаткою замішуємо тісто. Робити це довго не треба. Як тільки зникла суха мука – місити припиняємо.

Воно виходить м’яким, ніжним і зовсім не липким. Таке тісто можна не охолоджувати, а працювати з ним одразу. Розкочуємо тісто прямокутник, товщиною приблизно 1 см.

Переносимо заготовку на лист і випікаємо корж в заздалегідь прогрітій до 230 градусів духовці приблизно 10-12 хвилин. Орієнтуйтесь на духовку. При цьому корж не повинен сильно зарум’янитися.

Готовий пісочний корж акуратно, щоб не зламати, знімаємо з листа на рівну поверхню. Потім за допомогою лінійки та гострого ножа розрізаємо навпіл. Краї ми також підрівнюємо. Усі обрізки перекладаємо в окрему мисочку, а коли охолонуть подрібнюємо блендером у дрібну крихту. Одну заготовку змащуємо половиною яблучного повидла.

Поверх повидла кладемо другий корж. Також рівномірно змащуємо другою половиною повидла, розрізаємо ще раз навпіл і складаємо разом, а зверху посипаємо підготовленою крихтою.

Все готово! Відразу ж розрізаємо тортик на смужки та подаємо до столу. У мене вийшло багато тістечок.

Дуже ніжне, розсипчасте пісочне тісто та ароматне яблучне повидло – це дуже смачно. Обов’язково спробуйте приготувати!

 

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…