Сирний кекс за цим рецептом виходить ніжним, повітряним, з неповторним вершковим ароматом та сирним смаком. Це один із найсмачніших і найпростіших рецептів сирної випічки на кожен день.
Приготувати сирний кекс зовсім нескладно. Все, що потрібно від вас – це змішати всі інгредієнти і поставити випікати.
Обов’язково спробуйте приготувати кекс сирний за цим рецептом. Вам та вашій сім’ї неодмінно сподобається!
Інгредієнти:
- сир (5-9%) – 400 г
- борошно – 260 г
- цукор – 1 склянка (200 г)
- яйця – 4 шт.
- сметана – 4 ст. л.
- вершкове масло – 40 г
- розпушувач – 3 ч. л.
Приготування:
У миску розбиваємо 4 яйця та насипаємо 200 г цукру. Збиваємо міксером до легкої піни.
У збиті яйця додаємо 400 г сиру. Знову все збиваємо міксером до однорідності. За бажання сир можна подрібнити занурювальним блендером або в подрібнювачі, але мені подобається, коли сир залишається невеликими шматочками.
У цю суміш наливаємо 40 г розтопленого вершкового масла і додаємо 4 ст. л. сметани будь-якої жирності. Знову все перемішуємо.
В окремій мисці змішуємо 260 г борошна та 3 ч. л. розпушувача.
Борошно з розпушувачем насипаємо в миску з сирною сумішшю. Все перемішуємо міксером.
Тісто готове, тепер підготуємо форму для випікання. Я випікатиму в металевій формі для кексів. Усередині форму добре змащуємо вершковим маслом.
Насипаємо в неї борошно і добре розподіляємо формою. Це робиться для того, щоб можна було легко дістати кекс із форми. Якщо пектимете в силіконовій формі, то її змащувати і посипати борошном не потрібно.
Підготовлене тісто акуратно перекладаємо у форму для випікання та рівномірно розподіляємо його за формою.
Кекс ставимо у духовку розігріту до 180 град. Випікаємо приблизно 60-80 хв. Останні 20 хвилин запікання температуру духовки опускаємо на 10 градусів.
Спечений кекс, що остигнув, виймаємо з форми і переставляємо на блюдо.
Зверху кекс посипаємо цукровою пудрою.
Сирний кекс вийшов дуже смачним і в міру солодким. Вологий ніжний м’якуш і приємний сирно-вершковий смак нікого не залишать байдужим.
Смачного!