Нове

Найсмачніший сирний Кекс: виходить ніжним, повітряним, з неповторним вершковим ароматом

Сирний кекс за цим рецептом виходить ніжним, повітряним, з неповторним вершковим ароматом та сирним смаком. Це один із найсмачніших і найпростіших рецептів сирної випічки на кожен день.

Приготувати сирний кекс зовсім нескладно. Все, що потрібно від вас – це змішати всі інгредієнти і поставити випікати.

Обов’язково спробуйте приготувати кекс сирний за цим рецептом. Вам та вашій сім’ї неодмінно сподобається!

Інгредієнти:

  • сир (5-9%) – 400 г
  • борошно – 260 г
  • цукор – 1 склянка (200 г)
  • яйця – 4 шт.
  • сметана – 4 ст. л.
  • вершкове масло – 40 г
  • розпушувач – 3 ч. л.

Приготування:

У миску розбиваємо 4 яйця та насипаємо 200 г цукру. Збиваємо міксером до легкої піни.

У збиті яйця додаємо 400 г сиру. Знову все збиваємо міксером до однорідності. За бажання сир можна подрібнити занурювальним блендером або в подрібнювачі, але мені подобається, коли сир залишається невеликими шматочками.

У цю суміш наливаємо 40 г розтопленого вершкового масла і додаємо 4 ст. л. сметани будь-якої жирності. Знову все перемішуємо.

В окремій мисці змішуємо 260 г борошна та 3 ч. л. розпушувача.

Борошно з розпушувачем насипаємо в миску з сирною сумішшю. Все перемішуємо міксером.

Тісто готове, тепер підготуємо форму для випікання. Я випікатиму в металевій формі для кексів. Усередині форму добре змащуємо вершковим маслом.

Насипаємо в неї борошно і добре розподіляємо формою. Це робиться для того, щоб можна було легко дістати кекс із форми. Якщо пектимете в силіконовій формі, то її змащувати і посипати борошном не потрібно.

Підготовлене тісто акуратно перекладаємо у форму для випікання та рівномірно розподіляємо його за формою.

Кекс ставимо у духовку розігріту до 180 град. Випікаємо приблизно 60-80 хв. Останні 20 хвилин запікання температуру духовки опускаємо на 10 градусів.

Спечений кекс, що остигнув, виймаємо з форми і переставляємо на блюдо.
Зверху кекс посипаємо цукровою пудрою.

Сирний кекс вийшов дуже смачним і в міру солодким. Вологий ніжний м’якуш і приємний сирно-вершковий смак нікого не залишать байдужим.

Смачного!

Нове

Популярне