Рецепти

Найсмачніший грибний салат без майонезу

Простий в приготуванні, хрусткий і дуже смачний салат з грибів і овочів по-корейськи. Найкраще для такого салату підходять гливи. Гриби, моркву з цибулею обсмажую в олії, з’єдную зі свіжим солодким перцем, часником, кропом, петрушкою і заправляю невеликою кількістю оцту. Виходить приголомшливо смачний, ароматний і красивий салат, який чудово підійде і для святкового столу.

Інгредієнти:

  • 300 г глив
  • 1 шт. ріпчаста цибуля (середня)
  • 1 шт. морква (середня)
  • 1/2 шт. перець (солодкий великий)
  • 4 зубчики часнику
  • 5 гілочок кропу
  • 5 гілочок петрушки
  • 1 ст. л. оцету (9%)
  • 5 ст. л. рослинної олії
  • за смаком мелений перець (чорний)
  • за смаком сіль
  • для прикраси насіння кунжуту

Приготування:

  • Для приготування такого салату найкраще підходять гливи. Вони дуже ароматні і смачні. Гриби промиваємо.
  • Гриби з м’ясистою ніжкою поділяємо пальцями, дрібні залишаємо цілими, а більші розрізаємо навпіл. Викладаємо гливи в сковороду в олію (3 ст. л.).
  • Смажимо гриби на високій температурі спочатку під кришкою. Як рідина випарується, відкриваємо і готуємо, постійно помішуючи. Вони повинні злегка зарум’янитися. В кінці перчимо і солимо. За часом займе 10-15 хвилин. Гриби виймаємо, віджимаємо лопаткою в сковороді, щоб олія максимально пішла, і охолоджуємо.
  • У сковороду додаємо залишки олії. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо довгою соломкою і відправляємо в олію.
  • Готуємо на вище середній температурі, помішуючи, поки овочі не стануть м’якими. Занадто сильно не засмажуємо. В кінці солимо і перчимо.
  • Поки остуджуються овочі та гриби, кріп, петрушку і часник нарізаємо дрібно. У солодкого перцю відрізаємо з боків скибочки і нарізаємо їх тонкою соломкою. Для краси перець краще брати яскравого кольору.
  • У миску викладаємо обсмажені остиглі овочі і гриби.
  • Додаємо соломку перцю і вливаємо оцет.
  • Викладаємо підготовлені часник, петрушку і кріп. Олію не додаємо, її досить в смажених овочах і грибах.
  • Добре все перемішуємо і ароматний грибний салат по-корейськи готовий. Він виходить дуже ароматним, хрустким і злегка гострим.
  • Перекладаємо салат з грибів і овочів на тарілку, посипаємо зверху насінням кунжуту і відразу подаємо на стіл. Такий салат чудово підходить і до овочевих, і до м’ясних других страв.

Смачного!!!

Також читайте: ШВИДКО І ПРОСТО! СИТНИЙ ГРИБНИЙ САЛАТ З КВАСОЛЕЮ БЕЗ МАЙОНЕЗУ

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…