Простий в приготуванні, хрусткий і дуже смачний салат з грибів і овочів по-корейськи. Найкраще для такого салату підходять гливи. Гриби, моркву з цибулею обсмажую в олії, з’єдную зі свіжим солодким перцем, часником, кропом, петрушкою і заправляю невеликою кількістю оцту. Виходить приголомшливо смачний, ароматний і красивий салат, який чудово підійде і для святкового столу.
Інгредієнти:
- 300 г глив
- 1 шт. ріпчаста цибуля (середня)
- 1 шт. морква (середня)
- 1/2 шт. перець (солодкий великий)
- 4 зубчики часнику
- 5 гілочок кропу
- 5 гілочок петрушки
- 1 ст. л. оцету (9%)
- 5 ст. л. рослинної олії
- за смаком мелений перець (чорний)
- за смаком сіль
- для прикраси насіння кунжуту
Приготування:
- Для приготування такого салату найкраще підходять гливи. Вони дуже ароматні і смачні. Гриби промиваємо.
- Гриби з м’ясистою ніжкою поділяємо пальцями, дрібні залишаємо цілими, а більші розрізаємо навпіл. Викладаємо гливи в сковороду в олію (3 ст. л.).
- Смажимо гриби на високій температурі спочатку під кришкою. Як рідина випарується, відкриваємо і готуємо, постійно помішуючи. Вони повинні злегка зарум’янитися. В кінці перчимо і солимо. За часом займе 10-15 хвилин. Гриби виймаємо, віджимаємо лопаткою в сковороді, щоб олія максимально пішла, і охолоджуємо.
- У сковороду додаємо залишки олії. Цибулю нарізаємо півкільцями, моркву натираємо довгою соломкою і відправляємо в олію.
- Готуємо на вище середній температурі, помішуючи, поки овочі не стануть м’якими. Занадто сильно не засмажуємо. В кінці солимо і перчимо.
- Поки остуджуються овочі та гриби, кріп, петрушку і часник нарізаємо дрібно. У солодкого перцю відрізаємо з боків скибочки і нарізаємо їх тонкою соломкою. Для краси перець краще брати яскравого кольору.
- У миску викладаємо обсмажені остиглі овочі і гриби.
- Додаємо соломку перцю і вливаємо оцет.
- Викладаємо підготовлені часник, петрушку і кріп. Олію не додаємо, її досить в смажених овочах і грибах.
- Добре все перемішуємо і ароматний грибний салат по-корейськи готовий. Він виходить дуже ароматним, хрустким і злегка гострим.
- Перекладаємо салат з грибів і овочів на тарілку, посипаємо зверху насінням кунжуту і відразу подаємо на стіл. Такий салат чудово підходить і до овочевих, і до м’ясних других страв.
Смачного!!!
Також читайте: ШВИДКО І ПРОСТО! СИТНИЙ ГРИБНИЙ САЛАТ З КВАСОЛЕЮ БЕЗ МАЙОНЕЗУ