Найсмачніші та ідеальні яблучні слойки! Приготувати їх дуже легко з бюджетних продуктів. З’їдаються буквально за 5 хвилин. Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
- Яблука – 500 г
- Родзинки – 100 г
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Кориця – 1/2 чайної ложки
- Вершкове масло – 1 столова ложка
- Цукор – 4 столові ложки
- Листкове тісто – 500 г
- Жовток – 1 штука (щоб змастити поверхню)
Приготування:
Родзинки заливаємо окропом. Яблука очищаємо від шкірки та нарізаємо на маленькі кубики.
На розігріту сковорідку викладаємо вершкове масло та нарізані яблука. Посипаємо цукровим піском, поливаємо лимонним соком та перемішуємо. Смажимо на середньому вогні, постійно перемішуючи (поки волога не випарується).
Всипаємо ванільний цукор, родзинки, корицю, перемішуємо і прибираємо з плити.
Листкове тісто нарізаємо на квадратики і з одного боку робимо невеликі надрізи.
На бік, де немає надрізів, викладаємо начинку і складаємо книжечкою. Защипуємо краї та прикрашаємо вилкою.
Кладемо на лист, постелений пергаментом.
Змащуємо жовтком і відправляємо в розігріту до 190 град. духовку – до готовності
Смачного!