З усіх солодких пиріжків, мабуть, найсмачнішими є дріжджові пиріжки з вишнею, причому саме ті, що запечені у духовці.
Ну що, приготуємо! Дотримуйтесь пропорцій інгредієнтів і у вас точно вийдуть найсмачніші пиріжки, з усіх, що вам доводилося коли-небудь куштувати.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 600 г
- Дріжджі сухі – 6 г
- Цукор – 70 г
- Сіль – 10 г
- Олія рослинна – 60 мл
- Яйце (жовток) – 1шт
- Кефір – 290 мл
- Вишня
Приготування:
У миску насипаємо борошно, цукор, сіль та дріжджі. Наливаємо кефір, олію, додаємо яйце і все ретельно вимішуємо. Тісту даємо трохи постояти у теплі та формуємо з нього невеликі кульки. У миску з вишні, що розтанула після заморозки, насипаємо цукор і все добре перемішуємо. З шматочків тіста формуємо коржики. На кожен коржик кладемо вишневу начинку і все акуратно загортаємо. Пиріжки викладаємо на лист, покритий пергаментом і змащуємо яєчним жовтком. Пиріжки відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку та запікаємо 18 хвилин.
Рум’яні, апетитні та дуже смачні пиріжки з вишнею готові, чекаємо поки трохи охолонуть і кличемо всіх за стіл. Смачного!