Сьогодні ділюся з вами найпростішим рецептом, як приготувати смачні грибочки на закуску до святкового столу! Ці печериці можна використовувати також і в салат або приготувати з ними канапе. Вони виходять в міру солоні, не кислі, оцет в них зовсім не відчувається, а більше відчувається зелень і часник. Це дуже вдалий рецепт, який точно урізноманітнює ваш святковий стіл. А ще великий плюс цього рецепту в тому, що можна їх приготувати заздалегідь і від цього смак стане тільки краще!
Інгредієнти:
- 300 г печериць
- 6 стол.л оливкової олії
- 3 зубчики часнику
- 2 стол.л. соєвого соусу
- 1.5 стол.л яблучного оцту
- 2 лаврових листки
- 1/2 ч.л меленого перцю
- 1/3 ч.л кмину
- перець горошком і сіль за смаком
Приготування:
- В сотейнику закип’ятити воду, додати сіль за смаком, трохи чорного перцю горошком і один лавровий лист. Викласти всі гриби і відварити протягом 10-15 хвилин. Печериці краще брати дрібні, якщо таких немає, то просто розділіть на чотири частини.
- Для маринаду змішати подрібнений часник, дрібно нарізану петрушку, соєвий соус, мелений перець, кмин, оцет, оливкову олію і лавровий лист.
- Зварені гриби відкинути на друшляк і дати стекти зайвій рідині. Викласти їх в маринад і ретельно перемішати.
- Закрити плівкою і прибрати в холодильник на 12 годин добре. Періодично струшувати миску, щоб рівномірно розподілявся маринад.
- І ось такі чудові грибочки в підсумку виходять! Це дійсно дуже смачно!
Також читайте: СОКОВИТІ КОТЛЕТИ НА СМЕТАНІ