Картопляні зрази можна готувати з різноманітною начинкою (фарш, яйце, сир і т.д.). Один з варіантів рецепти зрази з грибами печерицями, цибулею та зеленню. Саме їх ми сьогодні й зробимо.
Інгредієнти:
Приготування:
Картоплю очистити, нарізати, відварити в солоній воді до повної готовності, злити воду, додати шматочок вершкового масла і потовкти в пюре. Остудити (можна поставити каструлю з пюре в миску з холодною водою і періодично міняти воду).
Поки картопля відварюється, можна приготувати гриби. Цибуля ріпчаста подрібнити і обсмажити на сковороді до прозорості (3-4 хвилини) Печериці добре промити, нарізати невеликими шматочками, пересипати гриби в підсмажену цибулю, трохи посолити і смажити до готовності (кришкою не закривати, щоб рідина з грибів вся випарувалася). Коли гриби обсмажаться і трохи охолонуть, додати дрібно нарізану зелену цибулю.
У пюре, що остигло, вбити яйце, перемішати. Для зручності набирати картопляне пюре за допомогою столової ложки, перекласти в долоню, сформувати коржик, в який покласти грибну начинку. Якщо картопля липне, можна змастити руки олією або додати в пюре ложку крохмалю (або борошна).
Скріпити картопляне “тісто” за принципом пиріжків, обваляти з двох сторін у борошні і обсмажувати на сковороді до золотистої скоринки з двох сторін (починати смажити, укладаючи зрази “швом” вниз). Подавати зрази зі сметаною та зеленню.
Створення затишної атмосфери в бутіку чи шоу-румі є важливим фактором успіху. Інтер'єр впливає на сприйняття…
Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…
Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…
Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…
Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…
Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…