Картопляні зрази можна готувати з різноманітною начинкою (фарш, яйце, сир і т.д.). Один з варіантів рецепти зрази з грибами печерицями, цибулею та зеленню. Саме їх ми сьогодні й зробимо.
Інгредієнти:
Приготування:
Картоплю очистити, нарізати, відварити в солоній воді до повної готовності, злити воду, додати шматочок вершкового масла і потовкти в пюре. Остудити (можна поставити каструлю з пюре в миску з холодною водою і періодично міняти воду).
Поки картопля відварюється, можна приготувати гриби. Цибуля ріпчаста подрібнити і обсмажити на сковороді до прозорості (3-4 хвилини) Печериці добре промити, нарізати невеликими шматочками, пересипати гриби в підсмажену цибулю, трохи посолити і смажити до готовності (кришкою не закривати, щоб рідина з грибів вся випарувалася). Коли гриби обсмажаться і трохи охолонуть, додати дрібно нарізану зелену цибулю.
У пюре, що остигло, вбити яйце, перемішати. Для зручності набирати картопляне пюре за допомогою столової ложки, перекласти в долоню, сформувати коржик, в який покласти грибну начинку. Якщо картопля липне, можна змастити руки олією або додати в пюре ложку крохмалю (або борошна).
Скріпити картопляне “тісто” за принципом пиріжків, обваляти з двох сторін у борошні і обсмажувати на сковороді до золотистої скоринки з двох сторін (починати смажити, укладаючи зрази “швом” вниз). Подавати зрази зі сметаною та зеленню.
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…