Картопляні зрази можна готувати з різноманітною начинкою (фарш, яйце, сир і т.д.). Один з варіантів рецепти зрази з грибами печерицями, цибулею та зеленню. Саме їх ми сьогодні й зробимо.
Інгредієнти:
- картопля 500-600 г
- печериці свіжі 200 г
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- масло вершкове 25-30 г
- сіль, спеції за смаком
- яйце 1 шт.
- борошно -2-3 с. л. з гіркою (можна замінити на панірувальні сухарі)
- олія для смаження
- зелена цибуля 1/2 пучка
Приготування:
Картоплю очистити, нарізати, відварити в солоній воді до повної готовності, злити воду, додати шматочок вершкового масла і потовкти в пюре. Остудити (можна поставити каструлю з пюре в миску з холодною водою і періодично міняти воду).
Поки картопля відварюється, можна приготувати гриби. Цибуля ріпчаста подрібнити і обсмажити на сковороді до прозорості (3-4 хвилини) Печериці добре промити, нарізати невеликими шматочками, пересипати гриби в підсмажену цибулю, трохи посолити і смажити до готовності (кришкою не закривати, щоб рідина з грибів вся випарувалася). Коли гриби обсмажаться і трохи охолонуть, додати дрібно нарізану зелену цибулю.
У пюре, що остигло, вбити яйце, перемішати. Для зручності набирати картопляне пюре за допомогою столової ложки, перекласти в долоню, сформувати коржик, в який покласти грибну начинку. Якщо картопля липне, можна змастити руки олією або додати в пюре ложку крохмалю (або борошна).
Скріпити картопляне “тісто” за принципом пиріжків, обваляти з двох сторін у борошні і обсмажувати на сковороді до золотистої скоринки з двох сторін (починати смажити, укладаючи зрази “швом” вниз). Подавати зрази зі сметаною та зеленню.