Рецепти

Найсмачніше м’ясо по-французьки з картоплею: виходить багато, соковито і дуже смачно

Спробувала багато різних варіантів цієї страви та знайшла для себе найкращий. М’ясо по-французьки готую різними способами. Основні продукти – це м’ясо, сир, які доповнюю картоплею, грибами, цибулею та/або помідорами. Продукти можна поєднувати по-різному, брати різне м’ясо та готувати інші до смаку страви. Сьогодні буде м’ясо по-французьки з помідорами та картоплею.

Інгредієнти:

  • 650 г свинини
  • 900 г картоплі (8 шт.)
  • 1,5 шт. цибулі (великий)
  • 1 помідор
  • 200 г напівтвердого сиру
  • 5 ст. л. майонезу
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Для приготування можна брати різні шматки свинини, у мене лопатка. Нарізаємо м’ясо на шматки завтовшки 2-2,5 см (5 шт.).

Шматки по одному викладаємо в поліетиленовий пакет і добре відбиваємо. Відбивні посипаємо з 2 сторін сіллю, чорним перцем і поки що залишаємо.

Цибулю нарізаємо не дуже дрібно і викладаємо в миску. Я люблю цибулю, тому додаю її багато. За бажанням кількість можна зменшити.

Доповнюємо цибулю майонезом, натертим сиром (50 г) та меленим перцем.

Вливаємо 2-3 ст. ложки води, добре перемішуємо та соус для страви готовий.

Відбивні порціями відправляємо в гарячу олію (2 ст. л.) в сковороду і смажимо з двох сторін по 2 хвилини на сильному вогні. Так запечатуємо соки всередині м’яса, і при запіканні воно залишиться соковитим.

Картоплю очищаємо, нарізаємо на середні скибочки та викладаємо у форму. Поливаємо олією (2 ст. л.), посипаємо сіллю, меленим перцем і перемішуємо.

На картоплі розміщуємо шматки обсмаженої свинини.

Помідор нарізаємо на кружечки і додаємо на м’ясо. За кількістю його можна взяти більше.

Закриваємо все зверху цибулею з майонезом та сиром. Ставимо в духовку за 180 градусів і запікаємо 45 хвилин.

Через 45 хвилин після початку приготування м’ясо з картоплею виймаємо, посипаємо залишками натертого сиру, температуру збільшуємо до 200 градусів і готуємо ще 15 хвилин.

Сир повинен розплавитися та зарум’янитися. Готове м’ясо з картоплею виймаємо з духовки і даємо 5 хвилин постояти.

Свинину з картоплею перекладаємо на тарілки і одразу подаємо на стіл. Картопля стає м’якою, свинина виходить дуже ніжна та соковита, верхній шар із запеченої цибулі із сиром неймовірно смачним. Всі шари на смак відмінно поєднуються і доповнюють один одного.

Смачного!!!

Останні новини

Сестра Софії Ротару розповіла про плани співачки, щодо концертів

Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…

MamaRika зізналась про проблеми з алкоголем у минулому

Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…

Смачна буженина з індички

Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…

Смачний та легкий десерт з кефіру та желатину

Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…

Смачний молочний чай з корицею

Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…

Колишня Остапчука розповіла про зміни в особистому житті

Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…