Спробувала багато різних варіантів цієї страви та знайшла для себе найкращий. М’ясо по-французьки готую різними способами. Основні продукти – це м’ясо, сир, які доповнюю картоплею, грибами, цибулею та/або помідорами. Продукти можна поєднувати по-різному, брати різне м’ясо та готувати інші до смаку страви. Сьогодні буде м’ясо по-французьки з помідорами та картоплею.
Інгредієнти:
- 650 г свинини
- 900 г картоплі (8 шт.)
- 1,5 шт. цибулі (великий)
- 1 помідор
- 200 г напівтвердого сиру
- 5 ст. л. майонезу
- 4 ст. л. рослинної олії
- за смаком мелений перець
- за смаком сіль
Приготування:
Для приготування можна брати різні шматки свинини, у мене лопатка. Нарізаємо м’ясо на шматки завтовшки 2-2,5 см (5 шт.).
Шматки по одному викладаємо в поліетиленовий пакет і добре відбиваємо. Відбивні посипаємо з 2 сторін сіллю, чорним перцем і поки що залишаємо.
Цибулю нарізаємо не дуже дрібно і викладаємо в миску. Я люблю цибулю, тому додаю її багато. За бажанням кількість можна зменшити.
Доповнюємо цибулю майонезом, натертим сиром (50 г) та меленим перцем.
Вливаємо 2-3 ст. ложки води, добре перемішуємо та соус для страви готовий.
Відбивні порціями відправляємо в гарячу олію (2 ст. л.) в сковороду і смажимо з двох сторін по 2 хвилини на сильному вогні. Так запечатуємо соки всередині м’яса, і при запіканні воно залишиться соковитим.
Картоплю очищаємо, нарізаємо на середні скибочки та викладаємо у форму. Поливаємо олією (2 ст. л.), посипаємо сіллю, меленим перцем і перемішуємо.
На картоплі розміщуємо шматки обсмаженої свинини.
Помідор нарізаємо на кружечки і додаємо на м’ясо. За кількістю його можна взяти більше.
Закриваємо все зверху цибулею з майонезом та сиром. Ставимо в духовку за 180 градусів і запікаємо 45 хвилин.
Через 45 хвилин після початку приготування м’ясо з картоплею виймаємо, посипаємо залишками натертого сиру, температуру збільшуємо до 200 градусів і готуємо ще 15 хвилин.
Сир повинен розплавитися та зарум’янитися. Готове м’ясо з картоплею виймаємо з духовки і даємо 5 хвилин постояти.
Свинину з картоплею перекладаємо на тарілки і одразу подаємо на стіл. Картопля стає м’якою, свинина виходить дуже ніжна та соковита, верхній шар із запеченої цибулі із сиром неймовірно смачним. Всі шари на смак відмінно поєднуються і доповнюють один одного.
Смачного!!!