Нове

Найсмачніше м’ясо по-французьки з картоплею: виходить багато, соковито і дуже смачно

Спробувала багато різних варіантів цієї страви та знайшла для себе найкращий. М’ясо по-французьки готую різними способами. Основні продукти – це м’ясо, сир, які доповнюю картоплею, грибами, цибулею та/або помідорами. Продукти можна поєднувати по-різному, брати різне м’ясо та готувати інші до смаку страви. Сьогодні буде м’ясо по-французьки з помідорами та картоплею.

Інгредієнти:

  • 650 г свинини
  • 900 г картоплі (8 шт.)
  • 1,5 шт. цибулі (великий)
  • 1 помідор
  • 200 г напівтвердого сиру
  • 5 ст. л. майонезу
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • за смаком мелений перець
  • за смаком сіль

Приготування:

Для приготування можна брати різні шматки свинини, у мене лопатка. Нарізаємо м’ясо на шматки завтовшки 2-2,5 см (5 шт.).

Шматки по одному викладаємо в поліетиленовий пакет і добре відбиваємо. Відбивні посипаємо з 2 сторін сіллю, чорним перцем і поки що залишаємо.

Цибулю нарізаємо не дуже дрібно і викладаємо в миску. Я люблю цибулю, тому додаю її багато. За бажанням кількість можна зменшити.

Доповнюємо цибулю майонезом, натертим сиром (50 г) та меленим перцем.

Вливаємо 2-3 ст. ложки води, добре перемішуємо та соус для страви готовий.

Відбивні порціями відправляємо в гарячу олію (2 ст. л.) в сковороду і смажимо з двох сторін по 2 хвилини на сильному вогні. Так запечатуємо соки всередині м’яса, і при запіканні воно залишиться соковитим.

Картоплю очищаємо, нарізаємо на середні скибочки та викладаємо у форму. Поливаємо олією (2 ст. л.), посипаємо сіллю, меленим перцем і перемішуємо.

На картоплі розміщуємо шматки обсмаженої свинини.

Помідор нарізаємо на кружечки і додаємо на м’ясо. За кількістю його можна взяти більше.

Закриваємо все зверху цибулею з майонезом та сиром. Ставимо в духовку за 180 градусів і запікаємо 45 хвилин.

Через 45 хвилин після початку приготування м’ясо з картоплею виймаємо, посипаємо залишками натертого сиру, температуру збільшуємо до 200 градусів і готуємо ще 15 хвилин.

Сир повинен розплавитися та зарум’янитися. Готове м’ясо з картоплею виймаємо з духовки і даємо 5 хвилин постояти.

Свинину з картоплею перекладаємо на тарілки і одразу подаємо на стіл. Картопля стає м’якою, свинина виходить дуже ніжна та соковита, верхній шар із запеченої цибулі із сиром неймовірно смачним. Всі шари на смак відмінно поєднуються і доповнюють один одного.

Смачного!!!

Нове

Популярне