Сьогодні хочу поділитися смачним домашнім печивом із начинкою, яке готується за лічені хвилини. Це чудова випічка на кожен день, а ще таке печиво дозволить використовувати варення, що залежалося.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 120 г
- Борошно – 300 г
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Яйце – 1 шт
- Кефір – 100 мл
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Цукор – 100 г
- Ванілін – 1 пачка
Для начинки:
- Крохмаль кукурудзяний – 1 – 2 ст.л.
- Варення чи повидло – 8 ст.
- Волоські горіхи – 4 ст.л.
Приготування:
Отже, спочатку все підготуємо, відміряємо 300 грамів борошна додамо розпушувач 1 пачку і перемішаємо.
У глибоку миску насипаємо половину борошна з розпушувачем. Охолоджене масло натираємо на великій тертці, у мене заморожене з морозильної камери. Повинна вийти крихта. В іншу миску розбиваємо яйце, додамо 100 г цукру, ванілін, вливаємо 100 мл кефіру, сіль і перемішуємо.
Додаємо до борошна з маслом борошно, що залишилося, і замішуємо тісто. Тісто виходить м’яке еластичне до рук не липне. Якщо раптом буде занадто м’яке, додайте ще трохи борошна. Все залежить від розміру яєць та густини кефіру.
Тісто ділимо на 4 частини, розкочуємо одну частину в прямокутник товщиною приблизно 3 мм, посипаємо крохмалем, у мене кукурудзяний.
Зверху кладемо 2 столові ложки повидла або варення у мене сьогодні вишневе розподіляємо і посипаємо горішками на смак у мене приблизно 1 ст.л. горіхи волоські.
Загортаємо в рулет і защипуємо краї.
Кладемо на лист і ставимо в духовку випікаємо при 180 градусах хвилин 20 або орієнтуйтеся по своїй духовці, печиво повинне зверху підрум’янитися. Даємо йому охолонути і розрізаємо. Печиво готове, подаємо його до столу з чаєм.