Нове

Найсмачніша риба з картоплею в духовці: готується все в одному посуді, дуже зручно і просто

Сьогодні готую рибу з картоплею у духовці. Дуже смачна страва, спробуйте. Рибу можна використовувати будь-яку. Рецепт простий, все підготували і в духовку, доступні інгредієнти.

Рибка та картопля виходить соковита, ніжна та дуже смачна. Зручно подати на обід чи вечерю, гарнір та основну страву одночасно.

Інгредієнти:

  • філе риби – 500 г (тріска, минтай, хек)
  • картопля – 5-6 шт.
  • цибуля – 1-2 шт.
  • сіль, перець – за смаком

Для заливання:

  • 3 яйця
  • 3 ст.л. сметани або майонезу
  • 100 г сиру
  • 0,5 склянки молока або вершків

Приготування:

Насамперед підготуємо форму і змастимо її олією. Цибулю нарізаємо півкільцями. Кладемо у форму і рівномірно розподіляємо.

5 або 6 очищених картоплин нарізаємо слайсами. Чим тонше наріжемо, тим краще. Таким чином вона вийде м’якою та смачною.

Бажано використовувати придатні для запікання сорти картоплі. Відправляємо у форму та розподіляємо.

Зверху за бажання можна викласти ще один шар нарізаної цибулі. Перчимо і солимо, так само можна додати улюблені спеції.

Беремо будь-яке рибне філе, у мене це тріска та нарізаємо на шматочки середнього розміру.

Після чого викладаємо поверх картоплі в один шар. Додаємо перець та сіль, я ще посипаю приправою для риби.

Приготуємо заливку. В окрему миску розбиваємо 3 яйця, додаємо 3 столові ложки сметани або майонезу, 100 г тертого сиру, пів склянки молока або вершків. Солимо, перчимо і перемішуємо.

Заливаємо нашу рибку та відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин. 20 хвилин запікаємо рибу без фольги та 20-25 хвилин з фольгою. Орієнтуйтеся за духовкою.

Проколюємо картоплю ножем і перевіряємо на готовність. Час приготування залежатиме від сорту картоплі та вашої духовки.

Готову страву подаємо до столу. Соковита, ніжна та дуже смачна риба з картоплею. У результаті виходить дуже смачна страва, яку можна подати як на обід, так і вечерю.

Смачного!

Нове

Популярне