Сьогодні готую рибу з картоплею у духовці. Дуже смачна страва, спробуйте. Рибу можна використовувати будь-яку. Рецепт простий, все підготували і в духовку, доступні інгредієнти.
Рибка та картопля виходить соковита, ніжна та дуже смачна. Зручно подати на обід чи вечерю, гарнір та основну страву одночасно.
Інгредієнти:
- філе риби – 500 г (тріска, минтай, хек)
- картопля – 5-6 шт.
- цибуля – 1-2 шт.
- сіль, перець – за смаком
Для заливання:
- 3 яйця
- 3 ст.л. сметани або майонезу
- 100 г сиру
- 0,5 склянки молока або вершків
Приготування:
Насамперед підготуємо форму і змастимо її олією. Цибулю нарізаємо півкільцями. Кладемо у форму і рівномірно розподіляємо.
5 або 6 очищених картоплин нарізаємо слайсами. Чим тонше наріжемо, тим краще. Таким чином вона вийде м’якою та смачною.
Бажано використовувати придатні для запікання сорти картоплі. Відправляємо у форму та розподіляємо.
Зверху за бажання можна викласти ще один шар нарізаної цибулі. Перчимо і солимо, так само можна додати улюблені спеції.
Беремо будь-яке рибне філе, у мене це тріска та нарізаємо на шматочки середнього розміру.
Після чого викладаємо поверх картоплі в один шар. Додаємо перець та сіль, я ще посипаю приправою для риби.
Приготуємо заливку. В окрему миску розбиваємо 3 яйця, додаємо 3 столові ложки сметани або майонезу, 100 г тертого сиру, пів склянки молока або вершків. Солимо, перчимо і перемішуємо.
Заливаємо нашу рибку та відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40 хвилин. 20 хвилин запікаємо рибу без фольги та 20-25 хвилин з фольгою. Орієнтуйтеся за духовкою.
Проколюємо картоплю ножем і перевіряємо на готовність. Час приготування залежатиме від сорту картоплі та вашої духовки.
Готову страву подаємо до столу. Соковита, ніжна та дуже смачна риба з картоплею. У результаті виходить дуже смачна страва, яку можна подати як на обід, так і вечерю.
Смачного!