Рецепти

Найшвидший вишневий пиріг: можна із замороженою вишнею або будь-якими ягодами

Така легка домашня випічка до чаю завжди виходить смачною. Дуже рятує якщо захотілося ввечері смачного до чаю або чекаєте гостей.

Пропоную вам сьогодні приготувати пиріг із вишнею. Рецепт актуальний для будь-якої пори року. Влітку можна робити зі свіжими ягодами, а взимку із замороженими. Якщо вишні немає, використовуйте будь-які інші ягоди.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт
  • Цукровий пісок – 180-200 г
  • Сметана – 200 г жирність 15 чи 20%;
  • Олія – 80 мл
  • Борошно – приблизно 280-300 г
  • Розпушувач для тіста – 1 пакетик 10 г
  • Ванілін – 1/2 маленького пакетика
  • Заморожені ягоди – 250-300 г

Приготування:

Ця кількість тіста ідеальна для форми діаметром 24 сантиметри або кільця для кексу діаметром 26-28 см. Якщо форма буде 22 сантиметри, тоді пиріг буде вищим і пропікати його потрібно хвилин на 7-10 довше.

Як робити вишневий пиріг із замороженими ягодами.

Заздалегідь дістати вишню або інші ягоди, щоб вони відтанули і можна помістити їх у друшляк, щоб стекло якомога більше рідини. Навіть якщо повністю не відтануть – не переживайте. Перед тим, як засипати їх у тісто, трохи пересипати ягоди крохмалем, тоді вони не віддаватимуть сік у саму випічку.

Робимо тісто для пирога

У глибокій мисці змішуємо, розтираємо яйця із цукром. Додаємо сметану та олію, добре перемішуємо до однорідності. Всипаємо борошно з розпушувачем і ваніліном (можна і на ванільний цукор замінити).

Перемішуємо ложкою тісто, яке по густоті має нагадувати густу сметану або… як на оладки, трохи густіше.

Переливаємо в змащену олією форму, кілька разів її треба покрутити, щоб тісто розподілилося рівним шаром і зверху розкласти ягоди.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій на 180 °С духовці приблизно хвилин 40, максимум 45. Орієнтуйтеся по вашій духовці, враховуйте і розмір форми, якщо вона менша, то випікається пиріг трохи довше. У будь-якому випадку краще перевірити готовність, проткнувши пиріг дерев’яною шпажкою.

На час готовності він підніметься, аромат по всій кухні розноситься) Ягоди трохи втопляться в тісто і виходить, як начинка.

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…