Найсмачніший пиріг з куркою, грибами та сиром! Пиріг виходить ситним, смачним та святковим. Гості люблять цю страву.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне 250 г
- сл. олія 130 г
- 1/3 ч. л. солі
- 1 куряче яйце
- 40 мл води
- 300 г печериць
- 400 мл вершки 30-35%
- 200 г цибулі
- 200 г сиру
- 30 мл рослинної олії
- 1/3 ч. лож. солі
- чорний мелений перець за смаком
- 400 г відвареної курки
Приготування:
Нам знадобиться: борошно пшеничне вищий сорт 250 г та 130 г вершкового масла. Занурюємо масло в борошно і натираємо його на тертці.
Додаємо 1/3 чайної ложки солі, 1 куряче яйце, 40 мл води та замішуємо тісто. Довго місити не треба.
Переносимо тісто у тарілку, закриваємо харчовою плівкою та відправляємо у холодильник на 30 хвилин.
Займемося начинкою для пирога: нарізаємо печериці 300 г, перед цим їх потрібно промити в проточній воді і обсушити.
Дрібно нарізаємо 200 г цибулі (велика цибулина). Розігріваємо сковороду і наливаємо туди 30 мл рослинної олії, висипаємо цибулю, обсмажуємо 2 – 3 хвилини і додаємо печериці.
Додаємо під час смаження сіль, перець до смаку, 40 мл води. Готуємо доки не випарується волога.
Паралельно грибам відварюємо 400 г курячої грудки і нарізаємо її кубиками.
Змішуємо курку та гриби.
Беремо з холодильника наше тісто і розкочуємо його. Переносимо підготовлене тісто у форму для запікання.
Засипаємо начинку у форму.
Розрізаємо помідори чері 3 штуки на 2 частини та розміщуємо рівномірно на начинці.
Натираємо 200 г сиру на тертці, наливаємо вершки 30-35% 400 мл у сир і розмішуємо.
Переносимо суміш сиру та вершків на начинку і рівномірно розподіляємо на наш пиріг.
Зрізаємо зайві борти тіста по колу, переносимо пиріг у розігріту піч до 180 градусів і готуємо, поки не зарум’яниться тісто і верх пирога.
Залишаємо остигати пиріг у формі. Після того, як пиріг охолонув, можна відкрити форму і нарізати його.
Смачного!