Нове

Найпростіший рецепт відкритого пирога з куркою та грибами

Найсмачніший пиріг з куркою, грибами та сиром! Пиріг виходить ситним, смачним та святковим. Гості люблять цю страву.

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне 250 г
  • сл. олія 130 г
  • 1/3 ч. л. солі
  • 1 куряче яйце
  • 40 мл води
  • 300 г печериць
  • 400 мл вершки 30-35%
  • 200 г цибулі
  • 200 г сиру
  • 30 мл рослинної олії
  • 1/3 ч. лож. солі
  • чорний мелений перець за смаком
  • 400 г відвареної курки

Приготування:

Нам знадобиться: борошно пшеничне вищий сорт 250 г та 130 г вершкового масла. Занурюємо масло в борошно і натираємо його на тертці.

Додаємо 1/3 чайної ложки солі, 1 куряче яйце, 40 мл води та замішуємо тісто. Довго місити не треба.

Переносимо тісто у тарілку, закриваємо харчовою плівкою та відправляємо у холодильник на 30 хвилин.

Займемося начинкою для пирога: нарізаємо печериці 300 г, перед цим їх потрібно промити в проточній воді і обсушити.

Дрібно нарізаємо 200 г цибулі (велика цибулина). Розігріваємо сковороду і наливаємо туди 30 мл рослинної олії, висипаємо цибулю, обсмажуємо 2 – 3 хвилини і додаємо печериці.

Додаємо під час смаження сіль, перець до смаку, 40 мл води. Готуємо доки не випарується волога.

Паралельно грибам відварюємо 400 г курячої грудки і нарізаємо її кубиками.

Змішуємо курку та гриби.

Беремо з холодильника наше тісто і розкочуємо його. Переносимо підготовлене тісто у форму для запікання.

Засипаємо начинку у форму.

Розрізаємо помідори чері 3 штуки на 2 частини та розміщуємо рівномірно на начинці.

Натираємо 200 г сиру на тертці, наливаємо вершки 30-35% 400 мл у сир і розмішуємо.

Переносимо суміш сиру та вершків на начинку і рівномірно розподіляємо на наш пиріг.

Зрізаємо зайві борти тіста по колу, переносимо пиріг у розігріту піч до 180 градусів і готуємо, поки не зарум’яниться тісто і верх пирога.

Залишаємо остигати пиріг у формі. Після того, як пиріг охолонув, можна відкрити форму і нарізати його.

Смачного!

Нове

Популярне