Нове

Найпростіший рецепт печива за 10 хвилин: смачніше, ніж у магазині

Сьогодні ділюся рецептом найпростішого печива на вершковому маслі. Готується воно швидко та просто!

Інгредієнти:

  • Борошно ~ 240-250 г
  • Цукор 80 г
  • Вершкове масло 110 г
  • Яйце 1 шт
  • Молоко 1 ст.л
  • Ванільний цукор 8 г
  • Розпушувач 1 ч.л
  • Сіль до смаку

Для змащення:

  • Жовток 1 шт
  • Молоко 1 ст.л

Приготування:

У глибоку миску додаю вершкове масло, висипаю цукор, ванільний цукор і дрібку солі.

Перетираю інгредієнти лопаткою. Розбиваю яйце та додаю одну ст.л. молока.

Знову перемішую вінчиком. Додаю розпушувач та частину борошна. Замішую руками м’яке пісочне тісто.

Надаю тісту прямокутну форму і забираю в холодильник приблизно на годину.

Розкочую тісто прямокутний пласт. За допомогою ножа для фігурної нарізки овочів поділяю його на квадратики.

Покриваю зверху печиво жовтком, змішаним із 1 ч.л молока. Виделкою роблю на печиві смужки.

Ставлю печиво випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання 13-15 хвилин. Печиво виходить дуже ніжне, розсипчасте, дуже важливо його не пересушити.

Смачного!

Нове

Популярне