Сьогодні ділюся рецептом найпростішого печива на вершковому маслі. Готується воно швидко та просто!
Інгредієнти:
- Борошно ~ 240-250 г
- Цукор 80 г
- Вершкове масло 110 г
- Яйце 1 шт
- Молоко 1 ст.л
- Ванільний цукор 8 г
- Розпушувач 1 ч.л
- Сіль до смаку
Для змащення:
- Жовток 1 шт
- Молоко 1 ст.л
Приготування:
У глибоку миску додаю вершкове масло, висипаю цукор, ванільний цукор і дрібку солі.
Перетираю інгредієнти лопаткою. Розбиваю яйце та додаю одну ст.л. молока.
Знову перемішую вінчиком. Додаю розпушувач та частину борошна. Замішую руками м’яке пісочне тісто.
Надаю тісту прямокутну форму і забираю в холодильник приблизно на годину.
Розкочую тісто прямокутний пласт. За допомогою ножа для фігурної нарізки овочів поділяю його на квадратики.
Покриваю зверху печиво жовтком, змішаним із 1 ч.л молока. Виделкою роблю на печиві смужки.
Ставлю печиво випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання 13-15 хвилин. Печиво виходить дуже ніжне, розсипчасте, дуже важливо його не пересушити.
Смачного!