Готуємо салат Французький поцілунок, який володіє особливим шармом, не тільки в назві, але і в смаку. Салат є досить популярним, його часто готують на святкові обіди і не тільки. Компоненти мають ідеальне поєднання смаку, для пікантності додаємо мариновану цибулю. В якості м’ясного інгредієнта за класичним рецептом беремо свинину чи яловичину, для більш легкого варіанта можна використовувати курку. М’ясо обов’язково смажимо до придбання рум’яної скоринки. Також цей салат має традиційну подачу – суміш викладається на плоске блюдо, посипається сирною стружкою.
Інгредієнти:
- М’ясо (свинина або яловичина) – 300 г
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Сир твердий – 200 г
- Майонез – 2 ст.л.
Для маринаду:
- Сіль – 0,5 ч.л
- Цукор – 1 ч.л
- Оцет – 1 ст.л
- Вода (окріп) – 200 мл.
Приготування:
- М’ясо промийте, промокніть серветками, наріжте невеликими кубиками або смужками. На вогні нагрійте сковороду, влийте олію. У гарячу олію покладіть шматки м’яса, смажте їх на сильному вогні 7-8 хвилин, в кінці приправити сіллю і меленим перцем. Після смаження шматки м’яса викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайвий жир.
- Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками. Залийте окропом, додайте сіль і цукор, влийте оцет, ретельно перемішайте, розчиняючи прянощі. Маринують цибулю до повного охолодження рідини 10-15 хвилин.
- Помідори промийте, наріжте кубиком. Сік обов’язково злийте, інакше салат вийде водянистим. Помідори закиньте в салатник.
- Сир наріжте кубиком середнього розміру, додайте до помідорів. Невелику кількість сиру залиште для подачі салату.
- Цибулю викладіть на друшляк, щоб стік весь маринад. Додайте цибулю до сиру і помідорів.
- М’ясо після смаження остудіть, помістіть в основний склад.
- Суміш заправте майонезом, присипте сіллю, перемішайте.
- Викладіть салат гіркою на плоску тарілку.
- Сир натріть на дрібній тертці, стружкою присипте салат. Салат подавайте на стіл відразу після приготування, поки він не встиг стекти.
Смачного!
Також читайте: ШВИДКА І СМАЧНА ВЕЧЕРЯ З КУРЯЧОЇ ГРУДКИ