Рецепти

Найніжніший яблучний торт Апфельмус

Це фантастично ніжний торт. Він зовсім не нудотний, з найсмачнішим яблучно-вершковим кремом усередині. І цей торт має явну перевагу перед іншими, для просочення йому потрібно всього 1,5 години.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Яйця 4 шт С1
  • Сіль щіпка
  • Ванілін щіпка
  • Цукор 180
  • Вершкове масло 180
  • Яблучне пюре 20 г
  • Крохмаль 80 г
  • Борошно 130 г
  • Розпушувач 6 г

Крем:

  • Сир 250
  • Вершки 33% 250 мл
  • Ванілін щіпка
  • Цукрова пудра 50 г
  • Яблучне пюре 350 г

Приготування:

  • З’єднаємо борошно, крохмаль та розпушувач. Добре перемішаємо.
  • До яєць додаємо сіль і починаємо збивати міксером. Поступово додаємо цукор.
  • Тепер додаємо яблучне пюре та розтоплене вершкове масло. Я розтоплюю вершкове масло на мінімальному вогні в ковші з товстим дном і обов’язково даю йому охолонути до теплого стану.
  • Недовго перемішуємо міксером на мінімальній швидкості.
  • Всипаємо 1/2 частину борошняної суміші та перемішуємо лопаткою знизу вгору. Потім додаємо борошно, що залишилося, ще трохи перемішуємо лопаткою.
  • А потім щоб зберегти пишність і легкість тіста вимішуємо вже вінчиком, поки тісто не стане однорідним без грудочок борошна.
  • Заздалегідь підготуємо листи пергаменту для випікання – 7 штук. Щоб корж був рівний, можна використовувати для нанесення тіста кільце для випічки або з зворотного боку листа намалювати коло діаметром 21 см олівцем.
  • Викладаємо тісто на пергамент, близько 4-5 ложок та розрівнюємо його.
  • Випікаємо корж при 190 ° близько 5 хвилин до золотистого кольору. Обрізаємо коржі одразу. Знімаємо кожен корж із пергаменту.
  • Обрізки від коржів подрібнюємо. Між коржів прокладаємо ті самі листи пергаменту (складати в стопку потрібно коли коржі повністю охолонуть).
  • Тепер приготуємо крем. З’єднаємо сир і цукор добре перемішаємо лопаткою.
  • Додаємо добре охолоджені вершки та збиваємо міксером до стійких піків.
  • Тепер додаємо яблучне пюре. І на мінімальній швидкості, недовго, буквально 7-10 секунд, перемішуємо міксером. Від готового крему візьмемо 3-4 ст.л. і приберемо в холодильник. Цей крем нам знадобиться для фінального вирівнювання.
  • Збираємо торт. Одягаємо кільце та прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
  • Дістаємо торт із холодильника. Вирівнюємо кремом, що залишився. І присипаємо крихтою.
  • Забираємо торт ще на 1 годину в холодильник.

Випікаємо коржі при 190° близько 5 хвилин до золотистого кольору. Усього виходить 7 коржів. Збираємо торт і відправляємо на 30 хвилин у холодильник у кільці. Потім дістаємо, присипаємо крихтою і ще на 1:00 в холодильник, можна навіть на 30 хвилин. І торт готовий, він виходить дуже ніжний, м’який та нереально смачний 🤗 Дуже рекомендую його приготувати

Останні новини

“Мама” Вєрки Сердючки Білоконь поділилась кадрами з чоловіком

Українська акторка Інна Білоконь, відома за роллю "мами" Вєрки Сердючки, порадувала шанувальників рідкісним сімейним кадром.…

Анна Трінчер заспівала на концерті разом з ветераном війни

Українська співачка Анна Трінчер провела масштабний сольний концерт у Києві, під час якого створила незабутню…

Смачний лінивий оселедець під шубою

Лінивий оселедець під шубою — це оригінальна і швидка закуска з усіма улюбленими інгредієнтами. Такий…

Смачні домашні іриски

Домашні іриски — ніжний та ароматний десерт, який тане в роті. Зроблені з простих інгредієнтів,…

Смачне та легке суфле з гарбуза

Легке, повітряне суфле з гарбуза стане ніжним десертом, що порадує своїм м’яким смаком і приємним…

Максим Галкін поділився знімками в українському музеї

Російський гуморист Максим Галкін відвідав Український музей у Нью-Йорку та поділився враженнями з підписниками в…