Сьогодні я до Вас з ідеєю смачного перекушування або сніданку, який можна приготувати про запас, поставити в холодильник, а потім коли потрібно розігріти і подати до столу. Ще покажу Вам одну з найулюбленіших начинок у нашій родині для млинців.
Інгредієнти:
Для млинців:
- Борошно – 1 ст
- Кефір – 1 ст
- Молоко – 1 ст
- Сіль – 1/2 ч.л.
- Цукор – 2 ч.л
- Рослинна олія – 1 ст.л
- Яйце – 1 шт
- Сода – 1 ч.л (+лимонний сік)
Для начинки:
- Яйця – 7 шт
- Цибуля зелена – 100 г
- Вершкове масло – 30 г
- Сіль – 1/2ч.л
- Чорний перець – за смаком
Приготування:
Отже, приготуємо начинку, яйця 7 штук відваримо до готовності. Я кладу в ківш заливаю водою підсолюю, щоб не витекли під час варіння, якщо навіть лопнуть, варю рівно 10 хвилин. Очистимо і поріжемо кубиками. Цибуля зелена 100 грамів поріжемо, додамо цибулю до яєць. Грам 30 вершкового масла розтопимо і додамо в начинку, додамо сіль і трохи чорного перцю, перемішуємо, начинка для млинців готова.
Млинці для фарширування я печу такі. До речі, не вимагають ваги, вам знадобиться для вимірювання будь-яку склянку або кухоль. У миску розбиваємо 1 яйце, додаємо 1 склянку кефіру, додамо сіль 1/2ч.л, 2ч.л цукру, 1 склянку борошна, перемішаємо і додамо соду, трохи соку лимона, щоб бути впевненим, що сода погасилася в тісті, оскільки кефір який завжди буває досить кислим і сода не встигає погаситися. Тепер додамо 1 склянку молока ще раз перемішуємо і вливаємо олію 1 ст л. Тісто готове, приступаємо до випічки, щоб прискорити процес я печу на двох сковорідках. Смажимо млинці, сковороду я змащу олією перед кожним млинцем. Виходить з цієї кількості тіста 12 млинців, я зазвичай відразу печу на 2-3 порції. Тепер фаршируємо млинці, загортаємо як подобається трикутником, прямокутником, я сьогодні вирішила зробити квадратиком. Тепер млинці прибираємо в холодильник, коли плануватимете подавати, просто кладемо на злегка змащену сковороду маслом і прогріваємо до легкого зарум’янювання з двох сторін. Тепер із запалу з жару подаємо до столу. Звичайно ж з чашкою чаю чи кави, подаю обов’язково зі сметаною.