Нове

На сніданок або перекус: “ажурна” сирна запіканка з родзинками

Варто хоч раз скуштувати цю запіканку – і інакше готувати вже не захочеться. Ця запіканка виходить дуже ніжною, смачною, її легко приготувати і для рецепту не потрібні дорогі продукти.

А ще вона виходить дуже гарна – на розрізі виходить цікавий візерунок, тому вона і називається “ажурна” запіканка.

Інгредієнти:

  • Сир – 1 кг
  • Лаваш – 5 шт
  • Яйце – 1 шт
  • Сметана – 1 склянка
  • Манка – 3 ст. ложки
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Цукор – 1 ст.
  • Сезонні або заморожені ягоди, родзинки – за смаком

Приготування:

Основа запіканки – сир, беремо будь-який, але краще по жирніше – буде смачніше. Потім туди ж додати цукор та ванільний цукор. Важливо розуміти, що родзинки солодкі, тому, якщо не любите занадто солодке, зменшуйте кількість цукру.

Потім додати манку в сирну масу і добре перемішати. Виходить класичний склад сирної запіканки.

А тепер найцікавіше:

Розкладаємо на столі лаваш, викладаємо сирну масу на нього та скручуємо рулетики.

У деякі рулетики можна покласти полуницю або інші заморожені або сезонні ягоди, або сирну масу додати родзинки – загалом, варіантів маса.

Рулетики потрібно викласти в змащену маслом форму для запікання. Викладаємо щільно! Зверху потрібно покласти кілька шматочків вершкового масла.

А тепер заливка:

Збиваємо цукор, яйце та сметану. Цією сумішшю потрібно полити рулетики.

Всю цю красу потрібно відправити в духовку на 30 хвилин за температури 180 градусів. Коли запіканка стане золотистого кольору, виймаємо.

Смачного!

Нове

Популярне