Приготувати таке шоколадне печиво зможе кожен. Потрібен мінімальний набір продуктів і зовсім небагато часу. Воно виходить м’яке, смачне та дуже ароматне.
Інгредієнти:
- Борошно 180 г
- Цукор 90 г
- Вершкове масло 100 г
- Кефір 100 г
- Яйце 1 шт С1
- Розпушувач 4 г
- Какао 20 г
- Сіль щіпка
- Ванілін щіпка
Приготування:
До м’якого вершкового масла додаємо сіль, цукру та ванілін. Розтираємо силіконовою лопаткою.
Додаємо яйце кімнатної температури та втручаємо його вінчиком.
Тепер додаємо кефір кімнатної температури та знову перемішуємо продукти вінчиком.
Всипаємо 1/3 частину борошна, какао та розпушувач. Добре перемішуємо продукти вінчиком.
Додаємо все борошно, що залишилося, і перемішуємо тісто лопаткою.
Перекладаємо тісто в кондитерський мішок (або використовуємо для відсадження печива дві ложки). Відсаджуємо печиво на лист застелений пергаментним папером. Ложкою змоченою у воді злегка пригладжуємо піки, що виходять.
Випікаємо печиво в розігрітій до 180°C духовці близько 15 – 17 хвилин.
Смачного!