Нове

Можна їсти губами: свинячі реберця за особливим рецептом на Новий рік

Настільки смачно що не передати словами

Інгредієнти:

  • Свинячі ребра – 1-1,2 кг

Маринад:

  • Яблучне пюре – 100-120 г
  • Кетчуп – 100 г
  • Соєвий соус – 4 ст.л
  • Сухий часник – 0,5 ч.л
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч.л
  • Солодка паприка – 0,5 ч.л
  • Цукор – 2 ст.л
  • Кориця – 0,5 ч.л
  • Сік половини лимона

Приготування:

Для початку 2 середні кислі яблука очищаємо від шкірки. Розділяємо на четвертинки та вирізаємо серцевину. Яблука викладаємо в одноразовий поліетиленовий пакет. Пакет зав’язуємо та кілька разів протикаємо ножем. Пакет ставимо у тарілку. Готуємо яблука в мікрохвильовій печі 3 хвилини при потужності 900 Ватів до м’якості. Готові яблука подрібнюємо у пюре за допомогою подрібнювача. Також яблука можна запекти або протушкувати, якщо немає мікрохвильової печі. Крім того, ви можете використовувати готове яблучне пюре. Усього знадобиться 100-120 г.

Для маринаду беремо 100-120 г яблучного пюре, додаємо в нього 100 г будь-якого кетчупу, 4 ст.л соєвого соусу, 0,5 ч.л сухого часнику, 0,5 ч.л чорного меленого перцю, 0,5 ч.л. солодкої паприки, 2 ст.л цукру, 0,5 ч.л кориці та сік половини лимона. Перемішуємо.

1-1,2 кг свинячих ребер розрізаємо на порційні шматки. Виливаємо маринад. Перемішуємо, щоб кожен шматочок був у маринаді. Залишаємо маринуватися ребра щонайменше на 30 хвилин при кімнатній температурі. Можна довше, але тоді ставимо їх у холодильник. Миску накриваємо харчовою плівкою.

Через деякий час м’ясо перекладаємо у форму. Розподіляємо його в один шар. Форму накриваємо фольгою. М’ясо випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці 50 хвилин при 220 °C, потім фольгу знімаємо. Якщо виділилося багато рідини, тоді частину її прибираємо. Допікаємо м’ясо без фольги ще 35 хвилин при 220 °C. Кожні 10-15 хвилин поливаємо ребра соком, що виділився з маринадом.

Ось як виглядають готові реберця. Вони рум’яні з апетитною скоринкою.

М’ясо соковите, ніжне, легко відходить від кістки. Воно дуже ароматне з приємною фруктовою ноткою.

Кориця відчувається і робить цю страву новорічною та святковою. Кориця добре поєднується з іншими продуктами. Смак у м’яса трохи солодкуватий і не банальний. Загалом виходить дуже смачно. Всім раджу спробувати!

Смачного!

Нове

Популярне