Це рецепт дуже смачного домашнього морозива. Натуральне, без крупинок льоду та шкідливих добавок.
Інгредієнти:
- Вершки 33% – 250 мл
- Какао – 30 г
- Згущене молоко – 100 г
- Чорний або молочний шоколад – 40 г
Приготування:
У 250 г холодних вершків жирністю 33% просіюємо 30 г какао.
Продукти збиваємо міксером до м’яких піків. Маса стане густою, пишною, але форму не триматиме. Спочатку збиваємо на невеликій швидкості, потім поступово її збільшуємо.
Далі додаємо 100 мл згущеного молока. Перемішуємо міксером.
40 г чорного або молочного шоколаду подрібнюємо ножем на шматочки.
Додаємо в миску та перемішуємо.
Потім перекладаємо у зручний контейнер чи ємність для заморожування. Я залишаю у цій же мисці. Зверху накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в морозилку мінімум на 4-5 год.
Далі дістаємо морозиво із холодильника. Ложку для морозива добре розігріваємо у гарячій воді. Набираємо морозиво.
Готове морозиво однорідне, без крупинок льоду. Воно шоколадне, в міру солодке. Також це морозиво має яскравий вершковий смак.
Смачного!