Він виходить настільки ніжний та смачний, що затягує і не помічаєш, як відлітає вся порція. Добре хоч готується швидко і не складно, тому можна готувати хоч щодня.
Інгредієнти:
- Молоко -500 мл.
- Цукор -50 г
- Сіль -1/4 ч.л.
- Ванільний цукор -1 пачка
- Кукурудзяний крохмаль -60 г
- Ягоди -50-70 г
Приготування:
У каструлю вливаємо 500 мл молока, я беру по жирніше, можна навіть краще брати 10% вершки. Додаємо 50 грамів цукру, ванільний цукор я додаю пачку, щіпку солі і додаємо кукурудзяний крохмаль 60 грамів, все перемішуємо.
Ставимо на вогонь і варимо на невеликому вогні до загусання.
Маса вже загуснула. Після загусання варимо ще приблизно хвилину і знімаємо з вогню, додаємо будь-які свіжі ягоди, у мене заморожена смородина, я її попередньо не розморожувала.
Перемішуємо трохи, щоб не було однотонності. Переливаємо відразу у форму, застелену харчовою плівкою, прикриваємо плівкою і залишаємо до остигання. Тепер десерт нарізаємо на шматочки і подаємо до столу, можна полити шоколадом чи джемом.
Ніжно та смачно, особливо оцінять любителі молочних десертів. Рекомендую приготувати, тим більше це зовсім не складно.