Нове

Молочний десерт із ягодами, готую все літо: міняю ягоди та щоразу новий смак

Він виходить настільки ніжний та смачний, що затягує і не помічаєш, як відлітає вся порція. Добре хоч готується швидко і не складно, тому можна готувати хоч щодня.

Інгредієнти:

  • Молоко -500 мл.
  • Цукор -50 г
  • Сіль -1/4 ч.л.
  • Ванільний цукор -1 пачка
  • Кукурудзяний крохмаль -60 г
  • Ягоди -50-70 г

Приготування:

У каструлю вливаємо 500 мл молока, я беру по жирніше, можна навіть краще брати 10% вершки. Додаємо 50 грамів цукру, ванільний цукор я додаю пачку, щіпку солі і додаємо кукурудзяний крохмаль 60 грамів, все перемішуємо.

Ставимо на вогонь і варимо на невеликому вогні до загусання.
Маса вже загуснула. Після загусання варимо ще приблизно хвилину і знімаємо з вогню, додаємо будь-які свіжі ягоди, у мене заморожена смородина, я її попередньо не розморожувала.

Перемішуємо трохи, щоб не було однотонності. Переливаємо відразу у форму, застелену харчовою плівкою, прикриваємо плівкою і залишаємо до остигання. Тепер десерт нарізаємо на шматочки і подаємо до столу, можна полити шоколадом чи джемом.

Ніжно та смачно, особливо оцінять любителі молочних десертів. Рекомендую приготувати, тим більше це зовсім не складно.

Нове

Популярне