Друзі, такі млинці з бананом та полуницею виходять просто дивовижні на смак. Це ідеальний сніданок чи десерт, який підкорить усіх! А готуються вони просто та швидко.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно 90 г
- Цукор 35 г
- Сіль щіпка
- Молоко 150 мл
- Яйце 1 шт
- Окріп 150 мл
- Рослинна олія 1 ст.л.
- Какао 10 г
Для начинки:
- Вершково-сирний сир 180 г
- Ванілін щіпка
- Цукрова пудра 40 г
- Банани 2 шт
- Полуниця 200-250 г
Приготування:
У глибокій чаші з’єднаємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, какао. Добре перемішаємо вінчиком.
Зробимо невелике заглиблення у суміші сухих продуктів і додамо яйце і трохи молока. Розмішуємо вінчиком, поступово захоплюючи краї, як тільки в центрі утворюється густа маса, додаємо ще потроху молока, і також перемішуємо вінчиком, поступово захоплюючи краї з сухою сумішшю.
У результаті виходить густе однорідне тісто без грудочок. Тепер вливаємо окріп постійно помішуючи.
Додаємо олію, перемішуємо до однорідності тіста і залишаємо його на 10-15 хвилин.
Смажимо млинці. Перший раз сковороду добре змащуємо олією. Далі це робити не потрібно, млинці добре відстають від сковороди і не рвуться.
Даємо млинцям повністю охолонути. Щоб вони не підсохли, я зверху накриваю їх рушником.
Поки млинці остигають приготуємо крем. У глибокій чаші з’єднаємо вершковий сир та цукрову пудру, добре перемішаємо лопаткою. Додаємо добре охолоджені вершки та збиваємо масу міксером, починаючи з мінімальних оборотів.
Виходить такий густий і пишний крем.
Полуницю миємо та просушуємо. Нарізаємо на четвертинки. Банани нарізаємо на тонкі брусочки.
Млинці охолонули, стали еластичними. Викладаємо крем, рівномірно його розподіляємо, не доходячи до верхнього краю млинця. І тепер викладаємо полуницю та банан.
Згортаємо у щільний рулет. Усього вийде 7 рулетів. Накриваємо їх плівкою та прибираємо в холодильник на 2 години.
Після стабілізації нарізаємо на порційні шматочки.
Виходить дуже смачний та ніжний десерт. Смачного!