Багато хто не готує на такому тісті, а дарма! Смачні та швидкі пиріжки на картопляному тісті готую майже щодня, змінюючи начинку. Без духовки та зайвої метушні.
Інгредієнти:
Тісто
- Очищена картопля – 350 г
- Картопляний відвар – 200 мл
- Сіль
- Цукор – 1 ст.л
- Яйце – 1 шт
- Дріжджі – 1 ст.л
- Борошно – 500 г
- Рослинна олія – 1 ст.л
Начинка
- Яловичий фарш – 300 г
- Цибуля – 1 шт
- Сіль, перець та спеції – за смаком
- Окріп – 50 мл
Приготування:
Картоплю відварюємо та викладаємо у глибоку миску. Розминаємо товкачем. Вливаємо теплий картопляний відвар та перемішуємо. Всипаємо сіль, цукор та вливаємо яйце. Все добре перемішуємо. Всипаємо дріжджі, борошно і перемішуємо.
Виливаємо на тісто олію і втручаємо. Накриваємо харчовою плівкою, рушником та залишаємо на одну годину.
У чисту миску викладаємо фарш. Додаємо терту на великій тертці цибулю, сіль, перець та спеції за смаком. Заливаємо окропом і перемішуємо.
Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо тісто. Розрізаємо на невеликі шматочки і формуємо коржики. Викладаємо начинку.
Завертаємо начинку всередину, формуючи пиріжки і придавлюємо.
Розігріваємо сковорідку з олією і викладаємо пиріжки. Смажимо з обох боків до золотистості.
Смачного!