Мімоза, один із класичних салатів до свята, а якщо взяти і піти трохи іншим шляхом і зробити цей салат із родзинкою, всі будуть дуже здивовані, спробувавши цю смакоту.
Що робимо, просто міняємо один з основних інгредієнтів у салаті і все, новий смак та нові відчуття.
Готується просто і легко, займає небагато часу.
Насамперед поставимо відварити овочі та курячі яйця. Варимо до готовності, даємо можливість охолонути, а потім чистимо від шкірки і подрібнюємо на великій тертці.
- Цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- картопля – 2-3 шт.
- яйце куряче – 3 шт.
- плавлений сир – 50 г
- майонез, кріп, сіль до смаку.
Підготуємо тарілку і рівномірно шарами укладатимемо підготовлені продукти.
Першим шаром картопля, промазуємо майонезом. Шар цибулі.
А тут йдемо не стандартно і міняємо звичну сайру на скумбрію, знадобиться 1 штучка копчена, вона в цьому салаті виходить ніжною і робить його фантастично смачним. Не встигнете подати гаряче, салату вже не буде.
Наступний шар терта морква, солимо.
Яйця ділимо на жовтки та білки, які тремо на дрібній тертці. Половину подрібнених жовтків змішуємо з натертим сиром та майонезом. Викладаємо сирну суміш наступним шаром. Три яєчні білки, шар майонезу і жовтки прикінцевим шаром.
Трохи прикрасимо кропом. Далі салат відправляємо в холодильник на 2 години настоятися та просочитися.
Смачного!