Спосіб дуже простий та швидкий. Потрібно мінімум продуктів, тільки 2 основних, плюс сіль та спеції. Риба виходить дуже соковита та смачна. Подавати її можна з будь-яким гарніром, мені подобається з картопляним пюре. Під час подачі поливаю скумбрію лимонним соком і посипаю петрушкою. Дуже смачно!
Інгредієнти:
Приготування:
Скумбрію заздалегідь розморожуємо, видаляємо плавці, начинки і відрізаємо голови. Розрізаємо тушки на 2 частини. Вага близько 500 г.
Ріпчасту цибулю нарізаємо не дуже тонкими півкільцями.
Зі спецій беремо мелений чорний перець, лавровий лист і коріандр. У мене насіння коріандру, яке подрібнюю у ступці (коріандр дає відмінний смак).
У киплячу воду (2 літри) додаємо сіль (у мене 1 ст. л. без гірки), цибулю та спеції. На сильному вогні доводимо до кипіння.
Як тільки вода закипить, викладаємо шматки риби. Знову доводимо до кипіння, прикриваємо каструлю кришкою та готуємо 10 хвилин на середньому вогні. Аромат чудовий.
Готову скумбрію перекладаємо на тарілку.
На іншу тарілку викладаємо всю цибулю з каструлі, зверху розміщуємо шматки скумбрії. Поливаємо соком лимона, невеликою кількістю олії (можна і без неї), посипаємо перцем, дрібно нарізаною петрушкою і подаємо на стіл із гарніром. Риба виходить соковитою, за рахунок спецій та цибулі ароматною та смачною.
Смачного!!!
Українська співачка Ауріка Ротару прокоментувала плани своєї сестри, легендарної артистки Софії Ротару, щодо можливого повернення…
Українська співачка MamaRika відверто поділилася своїм складним досвідом зловживання алкоголем та його впливом на її…
Буженина з індички — це чудова альтернатива традиційній свинині. Вона виходить ніжною, ароматною та корисною.…
Цей легкий десерт з кефіру та желатину — чудовий вибір для тих, хто шукає прості…
Молочний чай з корицею — це ароматний і зігрівальний напій, ідеальний для прохолодних вечорів. Поєднання…
Христина Горняк, колишня дружина відомого українського ведучого Володимира Остапчука, поділилася несподіваними думками та роздумами про…