Сьогодні готуватимемо меренговий рулет. Меренговий рулет – це сама ніжність, із смачним вершковим кремом, з ягодами, такий легкий, повітряний, готується швидко.
Інгредієнти:
Меренга:
- білки – 190 г (від 6 яєць)
- лимонна кислота – щіпка
- сіль – 1/4 ч.л.
- цукор – 250 г
- крохмаль – 25 г
Крем:
- вершковий сир – 150 г
- цукрова пудра – 20 г
- вершки (33%) – 100 мл
Начинка:
- полуниця
Декор:
- вершки (33%) – 200 мл
- полуниця, м’ята
Приготування:
І почнемо приготування з самої меренги. До білків (їх потрібно 190 г, це 6 яєць) додаємо щіпку лимонної кислоти, ч.л. солі і починаємо збивати на середній швидкості до появи легкої м’якої піни.
Тепер швидкість міксера збільшуємо, робимо її трохи вищою за середню і починаємо додавати 250 г цукру.
Тут дуже важливий момент – цукор додаємо не весь одразу, а частинами. Додали одну частину – 15-20 секунд збили, потім уже додаємо наступну порцію цукру.
Коли додали весь цукор продовжуємо збивати, доки меренга не буде глянсовою, щільною і добре тримати форму.
Далі висипаємо 25 г кукурудзяного крохмалю та перемішуємо його з меренгою на середній швидкості. Довго збивати не треба. Меренга готова.
Деко викладаємо папером для випічки (беріть його силіконізований) і перекладаємо меренгу.
Папір повинен закривати і бортики, розмір мого листа 30х40 см.
Поступово розподіляємо меренгу за допомогою лопатки (можна додатково використовувати кулінарний шпатель) і посипаємо меренгу мигдальними пелюстками. Це не обов’язково, але варіант із горіхами мені подобається більше.
Відправляємо випікатися в нагріту заздалегідь до 150 градусів духовку на пів години.
Оскільки у нас зараз сезон полуниці, то й меренговий рулет у мене буде із сезонною ягодою. Полуницю просто нарізаю на скибочки.
Меренга готова, вона трохи підрум’янилася і на поверхні утворилася хрумка скоринка.
Дістаємо меренгу з духовки, відразу зверху кладемо лист пекарського паперу, грати і перевертаємо її. Деко прибираємо і акуратно знімаємо папір. Відокремлюємо її спочатку по всіх краях, а потім легкими рухами забираємо з меренги. У такому вигляді даємо повністю охолонути і тим часом приготуємо крем.
150 г сиру змішуємо з 20 г цукрової пудри за допомогою міксера. Потім тонким струмком вливаємо 100 мл жирних вершків і збиваємо крем до пишності.
Меренга остигає досить швидко, тому, як тільки зробили крем, рівномірно його розподіляємо по меренгу. Розкладаємо рівномірно свіжу ягоду.
Ну і тепер щільно скручуємо рулет. Це дуже легко. Рулет, загорнутий у папір, кладемо на лист і відправляємо в холодильник на 1-2 год. Він охолоне і його легше буде нарізати. Та й холодний рулет набагато смачніший за теплий.
В принципі його можна подати і в такому вигляді, але я збиваю трохи жирних вершків без цукру та цукрової пудри і додатково ними оздоблюю рулет, відсадивши через кондитерський мішок із рифленою насадкою. Кладу також на вершки полуниці та листочки м’яти.
Десерт виглядає чудово, а на смак ще краще! Друзі, готуйте рулет з різними ягідними начинками, пробуйте, експериментуйте – це найсмачніший, найніжніший, найлітніший десерт, який не залишає нікого байдужим!
Смачного!