Нове

Меренговий рулет – найпопулярніший і найвдаліший рецепт

Сьогодні готуватимемо меренговий рулет.  Меренговий рулет – це сама ніжність, із смачним вершковим кремом, з ягодами, такий легкий, повітряний, готується швидко.

Інгредієнти:

Меренга:

  • білки – 190 г (від 6 яєць)
  • лимонна кислота – щіпка
  • сіль – 1/4 ч.л.
  • цукор – 250 г
  • крохмаль – 25 г

Крем:

  • вершковий сир – 150 г
  • цукрова пудра – 20 г
  • вершки (33%) – 100 мл

Начинка:

  • полуниця

Декор:

  • вершки (33%) – 200 мл
  • полуниця, м’ята

Приготування:

І почнемо приготування з самої меренги. До білків (їх потрібно 190 г, це 6 яєць) додаємо щіпку лимонної кислоти, ч.л. солі і починаємо збивати на середній швидкості до появи легкої м’якої піни.

Тепер швидкість міксера збільшуємо, робимо її трохи вищою за середню і починаємо додавати 250 г цукру.

Тут дуже важливий момент – цукор додаємо не весь одразу, а частинами. Додали одну частину – 15-20 секунд збили, потім уже додаємо наступну порцію цукру.
Коли додали весь цукор продовжуємо збивати, доки меренга не буде глянсовою, щільною і добре тримати форму.

Далі висипаємо 25 г кукурудзяного крохмалю та перемішуємо його з меренгою на середній швидкості. Довго збивати не треба. Меренга готова.

Деко викладаємо папером для випічки (беріть його силіконізований) і перекладаємо меренгу.

Папір повинен закривати і бортики, розмір мого листа 30х40 см.
Поступово розподіляємо меренгу за допомогою лопатки (можна додатково використовувати кулінарний шпатель) і посипаємо меренгу мигдальними пелюстками. Це не обов’язково, але варіант із горіхами мені подобається більше.

Відправляємо випікатися в нагріту заздалегідь до 150 градусів духовку на пів години.

Оскільки у нас зараз сезон полуниці, то й меренговий рулет у мене буде із сезонною ягодою. Полуницю просто нарізаю на скибочки.

Меренга готова, вона трохи підрум’янилася і на поверхні утворилася хрумка скоринка.

Дістаємо меренгу з духовки, відразу зверху кладемо лист пекарського паперу, грати і перевертаємо її. Деко прибираємо і акуратно знімаємо папір. Відокремлюємо її спочатку по всіх краях, а потім легкими рухами забираємо з меренги. У такому вигляді даємо повністю охолонути і тим часом приготуємо крем.

150 г сиру змішуємо з 20 г цукрової пудри за допомогою міксера. Потім тонким струмком вливаємо 100 мл жирних вершків і збиваємо крем до пишності.

Меренга остигає досить швидко, тому, як тільки зробили крем, рівномірно його розподіляємо по меренгу.   Розкладаємо рівномірно свіжу ягоду.

Ну і тепер щільно скручуємо рулет. Це дуже легко. Рулет, загорнутий у папір, кладемо на лист і відправляємо в холодильник на 1-2 год. Він охолоне і його легше буде нарізати. Та й холодний рулет набагато смачніший за теплий.

В принципі його можна подати і в такому вигляді, але я збиваю трохи жирних вершків без цукру та цукрової пудри і додатково ними оздоблюю рулет, відсадивши через кондитерський мішок із рифленою насадкою. Кладу також на вершки полуниці та листочки м’яти.

Десерт виглядає чудово, а на смак ще краще! Друзі, готуйте рулет з різними ягідними начинками, пробуйте, експериментуйте – це найсмачніший, найніжніший, найлітніший десерт, який не залишає нікого байдужим!

Смачного!

Нове

Популярне