Нове

Меренгове тістечко – мінімум продуктів та 30 хвилин вашого часу

Пропоную вам рецепт неймовірно смачного тістечка, яке готується за лічені хвилини! Зовні виходить ніжна та тендітна скоринка, а всередині солодка тягучка. Такий десерт просто ідеальний до філіжанки кави. Рекомендую спробувати!

Інгредієнти:

  • Яєчний білок – 2 шт
  • Цукор – 150 г
  • Ванілін, лимонна кислота – по щіпці
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Шоколад темний – 50 г

Приготування:

До яєчних білків додаємо щіпку лимонної кислоти та збиваємо міксером 1 хвилину до легкої піни.

Додаємо щіпку ваніліну і поступово підсипаємо цукор.

Збиваємо білки міксером до щільної пишної глянсової маси. На це потрібно хвилин 10-15. Залежить від потужності міксера. На віночках повинні залишатися гострі піки.

Горіхи подрібнюємо у блендері або дрібно нарізаємо ножем. Шоколад також подрібнюємо.

До збитих білків додаємо подрібнені горіхи та шоколад і перемішуємо лопаткою знизу нагору. Довго вимішувати не потрібно, щоб білки не осіли.

Викладаємо по 1 ст. ложці білкової маси на лист, застелений пергаментним папером, і відправляємо в духовку, розігріту до 150 градусів приблизно на 20 хвилин.

Готові тістечка виймаємо з духовки і даємо полежати на деку ще 5 хвилин.

Потім перекладаємо печиво на решітку до повного остигання.

Зверху печиво виходить дуже тендітним, а всередині залишається м’яка тягучка. Якщо хочете, щоб печиво вийшло, як безе, сухе, то зменшуйте температуру духовки і тримайте печиво в духовці довше.

Ідеальний десерт до філіжанки кави! Горішки та шоколад чудово доповнюють це тістечко!

Смачного!

Нове

Популярне