Тепер ви готуватимете коржі тільки так: ледачий медовик без розкочування коржів
Вчора
2,1K прочитали
Це найкращий рецепт дуже простих та швидких коржів для медовика. Простіше і швидше не буває.
Інгредієнти:
Коржі
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 1 п (10 г) ванільного цукру
- дрібка солі
- 70 г меду
- 60 г вершкового масла
- 150 г борошна
- 1 ч.л соди без верху
- 1 ст.л оцту 9%, 6%, лимонного соку
Крем: (я раджу крему готувати 1,5-2 порції, торт буде смачніше)
- 200 г вершків 33%
- 100 г сметани 20%
- 70 г цукрової пудри
Приготування:
Для тіста в миску розбиваємо 2 яйця кімнатної температури, додаємо 100 г цукру, 1п (10 г) ванільного цукру та дрібку солі. Продукти збиваємо вінчиком 2-3 хвилини до легкої піни або міксером 2-3 хвилини до пишної світлої маси.
Додаємо 70 г рідкого меду. Якщо мед густий, його потрібно заздалегідь розтопити. Далі вливаємо 60 г розтопленого вершкового масла. Перемішуємо вінчиком. Просіюємо через сито 150 г борошна. Вінчиком замішуємо тісто, яке стікає стрічкою.
Останніми додаємо 1 ч.л без верху соди і гасимо її 1 ст.л оцту або лимонним соком. Перемішуємо. Готове тісто легко стікає із ложки.
Деко 25*30 см застилаємо антипригарним пергаментом. Якщо не впевнені як пергамент, тоді додатково змастіть його олією. На пергамент виливаємо тісто та розподіляємо рівним шаром. Кілька разів стукаємо деко об стіл, щоб тісто рівномірно розподілилося.
Випікаємо корж у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 * З ~10 хвилин. Потім корж перекладаємо на решітку та остуджуємо 10-15 хвилин. Після цього корж перекладаємо на стіл та обрізаємо краї.
Далі корж розрізаємо на 3 частини. Після цього кожен корж розрізаємо посередині на 2 коржі тонше. Так у нас вийде 6 коржів.
Для крему в миску виливаємо 200 мл холодних вершків жирністю 33 %, додаємо 100 г холодної сметани жирністю 20 % і всипаємо 70 г цукрової пудри. Продукти збиваємо міксером до густої маси спочатку на невеликій швидкості, потім підвищуємо швидкість до високої. Загалом йде ~6-8 хвилин.
Останнім етапом збираємо торт. Для цього чергуємо коржі та шари крем. На кожен корж викладаємо по 2 ст. л крему. Верх та боки торта також змащуємо кремом.
Обрізки подрібнюємо на крихту.
Обсипаємо торт крихтою з усіх боків. Потім ставимо в холодильник для просочення та стабілізації на 3-4 години.
Готовий торт вагою 700 г. Торт м’який, середній по вологості. Коржі повітряні та пухнасті, яскраво відчувається медова нотка. Присмак соди не відчувається. Також торт насичено солодкий. Крем із вершками робить цей торт дорожчим за смаком. Загалом виходить добротний домашній медовик, який усім сподобається!
Смачного!